Streptokok pyogenes

Dobrý den, již skoro 2 mněsíce mám potíže, začalo to zánětem moč. při rozboru bakterie nezjištěna (prý možná nějaký streptokok) dostal jsem antibiotika (název krátký myslím na F, byly na záněty moč. i hltanu) po dobrání antibiotik cca 14 dní Jsem mněl znovu potíže se zánětem hlt. a to jsem řešil nadále kloktáním stopanginu po dobrání cca týden, jsem kloktal roztokem jodisolu a to se trochu zlepšilo. Rovněž jsem si po dobrání antib. Nahmatal na pravém třísle uzlinku, menší hrášek. Ta se po cca 3 týdnech zmenšila. Toto celé začalo 22.10. Někdy kolem 20.listopadu se mi oběvili červené fleky na kloubu palců u nohou malé flíčky na ostatních prstech. Nesvědí přes den zmizí a oběví se hlavně večer a lehce po ránu což trvá do dnes 9.12. Večer 25.11. se mi oběvila na vnitřní str. ruky v oblasti mezi podpažím a loktem bulka velikosti lentilky. Světlá ostře ohraničená, nesvědila okolo lehce zapálená do růžova. Byla jen jedna a cca po dvou hod. zmizla. Doktor řekl že je to kopřivka. Od té doby už jsem nic podobného nezpozoroval. 28.11. my byla odebrána krev mněl jsem zvíšenou serimentaci a 0% a 1% retikulocitů, což je prý dost nízké, ostatní hodnoty byly v pořádku. Udělaly mi i výtěr krku a zjistily streptokok pyogenes. Dostal jsem antibiotika klacid po 12ti hodinách na týden. Stále kloktám a je to zdá se lepší. Po celou dobu jsem občas míval zažívací potíže a zvíšené teploty max 37. Jsem z toho všeho už tak trochu ve stresu v obličeji se mi udělal i erytém. který se občas ukáže. Chci se zeptat. Může za toto všechno ten strepkokok, i hlavně za ty nízké hodnoty retikulocytů??? Nebo se mám bát. Na internetu jsem se dočetl že nízká hodnota retikulocytů je u leukemie a hiv. Mám opravdu strach. Protože to celé vyvolal orální pohl. styk. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Myslím,že podstatnější ,než kdo nebo co za Vaše stonání může,je zbavit se Vašeho konkrétního strachu.Nejvhodnější by bylo zajít za ošetřujícím lékařem a povědět mu,z čeho máte strach.Je zapotřebí provést cílené vyšetření,aby nebyl prostor pro pochybnosti a katastrofické scénáře..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: