Vysazení antikoncepce a následné potíže

Dobrý den, 24.září jsem měla poslední pilulku antikoncepce a menstruace byla od 24.září do 28.září. Chci se zeptat zda je možné, že se tělo "čistí" po dávce hormonů tím, že se dne 1.října tedy týden po poslední pilulce, dostavily křeče v břiše a trvaly 3 dny než se dostavil průjem a pocit na zvracení a zároveň začaly přeskakovat hlasivky až zastření hlasu. Pohlavní styk nebyl, takže těhotná být nemůžu, ale zajímalo by mě zda je to možné, že se tělo "čistí" ... Vím, že je to u každé ženy individuální, ale tohle nevím zda k tomu, že jsem vysadila antikoncepci, patří. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tělo se vůbec nemusí čistit od hormonální antikoncepce. Ve většině případů s užíváním hormonální antikoncepce dostanete do těla menší dávku hormonů, než by byla přirozená produkce.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: