Vysazení ha

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně antikoncepce. V 15 a pul letech jsem začala brát antikoncepci Lindynette 20, bral jsem ji rok a pul, poté jsem ji bezdůvodně vysadiĺa, žadné problémy jsem neměla, jen jsem si řekla, že stačí. Menstruace proběhla normálně, ale po dvou tydnech od poslední pilulky jsem začla znova krvácet a omdlévat. Doktor mi řekl, že to může být způsobeno ovulací, na kterou jsem nebyla zvyklá. Krvácení po dvou dnech přestalo, omdlévání a slabost zhruba po 5 dnech. V te době jsem si řekla, že už v životě s antikoncepcí znova nezačnu.. no neni tomu tak.. Momentálně mi je čerstvých 18 let a s antikoncepcí jsem začla znova. Chtela jsem opustit od stresu, který přicházel každý měsíc v době očekávané menstruace. Zašla jsem tedy k doktorovi a předepsal mi antikoncepci Minisiston. Chválil ji, no já po měsíci užívání musím říct "Hrůza". Momentáně jsem dobrala první platíčko, mimoto, že jsem celý měsíc krvácela (na dny slabe, den silně a pořád dokola), tak se mi o číslo zvětšily prsa (z DD na E - už tak byly dost velké). Prsa mě šíleně bolí, nemůžu si lehnout na břicho, ani na bok, slabe podskočím a můžu zešílet. Jsem nadobro přesvědčena, že už s antikoncepcí končim, navždy! Jen by mě zajímalo, zda je možné ji vysadit i po prvním měsíci, nebo bych mela dobrat aspon ty tri plata, prosím o radu a děkuji za Váš čas.

Odpověď odborníka:

Antikoncepci můžete bez obav ukončit již po dobrání prvého platíčka. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

Poradna uLékaře.cz

Nepromeškejte správnou chvíli začít s účinnou léčbou a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Dětská endokrinologie má svá specifika
Články: Dětská endokrinologie má svá specifika
Endokrinologie je velmi...
Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Články: Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Z bezvědomí vás vytrhne...
Zánět středního ucha
Články: Zánět středního ucha
Zánět středního ucha...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Vyšetření moči
Články: Vyšetření moči
Vyšetření moči patří mezi...
Kouření zpomaluje růst u chlapců
Články: Kouření zpomaluje růst u chlapců
Během čtyř let průměrný...
Cholesterol: nenápadný zloděj zdraví
Články: Cholesterol: nenápadný zloděj zdraví
Vysoký cholesterol navenek...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: