Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Kancerofobie

Psychika Matěj 10.8.2018

Dobrý den,
už jsem zde několikrát psal o tom, že jsem 2x březnu a 2x cca před měsícem našel na stolici pruh červené krve. Byl jsem s tím u chirurga vždy, který vysovil podezření na hemoroidy. Předevčírem jsem navštívil i proktologa, který mi ale nic neřekl k mému problému a objednal mě k němu na sigmoideoskopii za dva týdny.

1. Já ale pořád v hlavě mám myšlenku, že my se mohlo jednat o kolorektální karcinom, i když mi zde bylo řečeno, že je to velice nepravděpodobné. Ale snažím se neustále něčím uklidňovat, ale vždy mám světlé chvíle, že si říkám, že jsem blbec a moc se strachuju, pak zase, že to bude ten nádor a na sigmoideoskopii mi něco najdou a zjistí, že to bude pokročilé stádium a bude neléčitelné...

2. Pak si říkám, že co když mi nic na sigmoideoskopii nic nenajdou, ale bude něco dále v nevyšetřené části tlustého střeva. Říkám si, kde proktolog bere takovou jistotu, že to nemusí být problém hlouběji v tlustém střevě, a dělá mi jen vyšetření rekta a koncové části tlustého střeva...

3. Taky jsem si nechal dělat sedimentaci, která je prý u pokročilejších nádorových onemocnění zvýšená, a vyšla mi 3mm za 1. hodinu a 6 mm za 2. hodinu, což je prý v pořádku. Kdybych měl pokročilé nádorové onemocnění, měl bych tu sedimentaci zvýšenou?

4. Ještě jsem si dělal v dubnu FOB test, který vyšel negativní, ale taky jsem četl, že někdy je falešně negativní, protože nádor nemusí krvácet denně, tak nevím, jestli je to relevantní brát v potaz výsledek FOB testu?

5. Mohl by ten pruh krve na stolici být z nádoru v konečníku, nebo z koncové části tlustého střeva? Když jsem měl tuhou stolici, tak ta teoreticky taky může zavadit o nádor, a ten začne krvácet? Tak právě nevím, jestli to může být krev z hemoroidů nebo z nádoru.... Ale je fakt,že po dobrání léků (Ginkor, pak Detralex) mi vždy potíže na nějakou dobu zmizely.

6. Jinak se mi stalo, že poslední 4 dny jsem měl jeden den takovou cca o 0,5 cm užší stolici než normálně, a druhý den takový menší průjem... takhle se mi to 2x vystřídalo, dnes jsem měl zas víceméně normální stolici... nemůže být střídání konzistence stolice příznakem nádoru?

Mohu Vás poprosit o stručnejší vyjádření se k jednotlivým bodům mého dotazu? Moc prosím, jsem už v koncích a bojím se toho endoskopického vyšetření...

Děkuji a hezký den.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, v první řadě je potřeba, aby jste si uvědomil, že jste psychicky nemocný, že trpíte kancerofobií, neovládnutelným a neadekvátním strachem z nádoru. Nemocný má na chorobu náhled, nesmyslnost strachu si plně uvědomuje, ale není schopen ho vlastní vůlí potlačit. Žádná naše odpověď Vás neuspokojí, je to i vidět z neustálého opakovaného zadávání toho samého dotazu, který Vám dokola všichni vyvracíme, ale Vy nejste schopen akceptovat naše odpovědi. Takže ode mně opět a to velice stručně, vzhledem k množství odpovědí, které jste už ode mně a kolegů k tomuto "problému" dostal, nádor tlustého střeva NEMÁTE, jste na to moc mladý, nemáte k tomu žádnou rodinnou dispozici, žádné adekvátní symptomy. Co nejdříve navštivte svého psychiatra, je potřeba navýšit léčbu, přidat další léky, které Váš psychický stav dokážou lépe stabilizovat a posilte psychoterapii. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

KAncerofobie
Dobrý den, zapomněl jsem ve zprávě, kterou jsem posílal...
Kancerofobie
Dobrý den, při mém předchozím dotazu jsem se zapomněl...
Kancerofobie
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zdali je možné, že...
Kancerofobie
Dobrý den, už několikrát jsem zde psal, že jsem zhubl...
Kancerofobie
Dobrý den, Posledních pár dní pociťuji občasný mírný...
Kancerofobie
Dobrý den, v neděli se mi stalo, že po vykonání potřeby...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kanálky

Přeji Vám krásný den Pane doktore . Při mém minulém dotazu jste měl pravdu Paní...

Kanavit

Dobrý den, dostala jsem od své gynekoložky k užívání kapky Kanavit na zmírnění...

Kanavit

Dobry vecer, Prosim o radu Cele sestinedeli jsem synovi davala jednu kapku...

Kanavit a Vigantol

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co se zbylými léky Kanavit a Vigantol. Mám...

Kanavit novorozenec


Kanavit u nekojených dětí

Dobrý den, mám dotaz na podávání Kanavitu u nekojených dětí.Je toto správné...

Kancerofobie

Dobrý den, už několikrát jsem zde psal, že jsem zhubl za 3 týdny 3 kila, aniž...

Kancerofobie

Dobrý den, včera jsem sem psal dotaz - viz níže. Já se omlouvám, že zase píšu,...

Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Změny nálad, úzkost, pláč

Dobrý den, pár měsíců se u mě projevují změny nálad. Nejprve jsem byla jakoby...

Natržení med.menisku pravého kolena

Dobrý den Chtěl bych se zeptat,co to znamená : Může jít o natržení med.menisku...

Kompulze


Trhání zubů - za jak dlouho, co a jak jíst


Bolest břicha a krev ve stolici

Dobrý den mám stále bolesti břicha. A mám průjem někdy se tam objevi krev...

Bolest dásní

Dobrý den, před pár dny mě začali strašně bolet dásně. Bolí hlavně ve spodní...

Puchýřky na dlaních a chodidle

Dobry den, predem rikam, ze u lekaru jsem byla xkrat a nikdo mi nepomohl a zkousim...

Arytmie vs katetrizační ablace

Dobrý večer, chtěl bych se vás zeptat: Trpím srdeční arytmií > tachykardie...

Bolest břicha a plynatost


Zpráva z RTG kotníku

Dobry den, mel bych dotaz ohledne obsahu zpravy o ambulentnim vysetreni....

Spinaliom,Bazaliom

Dobrý den.asi týden mám tuhle vyražku nebo vřidek,nevim jak to popsat.prvni...

Vlasy


Brnění prstů a porucha ciltivosti


Bolest prstů u nohou

Dobrý večer,chtěla bych se zeptat,jestli nemoc mojí maminky se dá léčit.Bolí...

Předávkování Euthyroxem

Dobrý den, prosím Vás o radu a Váš názor. Léčím se několik let pro hypofunkci...

Stav po CT PRT

Dobrý den, rád bych se zeptal, zdali je normální po zákroku CT PRT že mi po...

Zúžení jícnu po operaci kýly, dušnost a bolesti

Dobrý den, v únoru 2018 jsem byla na operaci brániční kýly. Hned po operaci...

Boule pod hrudním košem

Dobrý den. Asi před měsícem se mi udělala tvrdá boule v tzv. trojúhelníku -...

Svědivá vyrážka


Antidepresiva a alkohol?


Reklama
Zavřít