Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Kancerofobie

Psychiatrie Matěj 2.4.2019

Dobrý den,

nedávno jsem sem vznášel dotaz týkající se zalehlých uší. Stručně zrekapituluji nedávné události: od předminulý pátek u mě začala rýma, po pár dnech se přidal kašel. Obojí už odeznívá, rýmu už skoro vůbec nemám, kašel ještě trochu. Avšak cca po pár dnech od vypuknutí rýmy a kašle mi prostě zalehly uši, cítím se jako v bublině, vše slyším hůře... tak jsem se dnes vydal na ORL, kde mi bylo řečeno, že mám zduřelé sliznice v nose a předepsala mi paní doktorka uvedené léky, co jsou ve zprávě, kterou přikládám v příloze. Jak jsem již zmiňoval, bojím se, že se jedná o rakovinu nosohltanu, protože jsem na internetu našel, že se projevuje právě zalehlýma ušima, "huhňáním", což stále mám a že prý se na něj přichází pozdě, protože se lehce zaměňuje se zánětem v dané oblasti... paní doktorka mi prohlédla uši (jedno vypláchla - to nepomohlo k odlehnutí ucha), ale říkala, že by potíže měly ustat, když budu užívat léky zmíněné ve zprávě + proplachovat mořskou vodou nos. Já mám ale strach, PROTOŽE PANÍ DOKTORKA PROHLÉDLA JEN UŠI A ZEPŘEDU NOSNÍ DUTINY, NA NOSOHLTAN SE DO KRKU VŮBEC NEDÍVALA, JEN NAHLÉDLA LETMO, ABY VIDĚLA MANDLE... takže teď vůbec nevím, na čem jsem a jestli se něco nepřehlédlo... protože ten nosohltan s pomocí zrcátka neprohlédla....

A ještě druhá věc - od té doby, co jsem dostal rýmu, moc necítím chuť jídla. Bohužel to ale přetrvává až doteď, kdy UŽ RÝMU NEMÁM, MOHU NORMÁLNĚ DÝCHAT NOSEM, ALE STÁLE TU CHUŤ NA 100% NECÍTÍM, JEN TROCHU, ALE NE TAK, JAKO PŘED VYPUKNUTÍM TÉTO NEMOCI.... Bojím se, jestli se nejedná o rakovinu mozku, která tlačí na nějaký nerv a tím necítím chuť jídla...

Nechutenstvím netrpím, jakož ani ne hubnutím, teplotami, horečkami, pocením, únavou apod.

Mohl bych Vás poprosit o Váš názor na problematiku zalehlých uší, zprávy a také té ztráty chuti jídla? A co PROSÍM DĚLAT, KDYŽ MĚ TO NEPŘEJDE TY ZALEHLÉ UŠI ANI PO DOBRÁNÍ LÉKŮ? JÁ SE BOJÍM, ŽE ZA TO MŮŽE NĚJAKÝ NÁDOR V OBLASTI NOSOHLTANU....

Léky mam užívat: Clarinase a Tinkair

Mockrát děkuju a hezký den

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den Matěji, zalehlé uši ve Vašem případě nebudou známkou nádoru nosohltanu, nejste rizikový pacient, jste opakovaě od hlavy k patě vyšetřen pro jiné kancerofobické důvody. Zalehlé uši máte z důvodu probíhajíci, či proběhlé rýmy. ORL lékařka provedla komplexní vyšetření, doporučila léčbu, kterou jsem předpovídala v předchozím zodpovězení Vašeho obdobného zadání dotazu. Nemáte ani nádor průdušek, plic, kašel s expekorací může trvat týdny po infekci, postupně bude spíše suchý, až úplně odezní. Nemáte ani nádor na mozku, ztráta chutě při probíhající infekci je taky zcela běžná a časem odezní.
Váš dotaz přeposílám k zodpovězení psychiatrovi, tento bludný kruh z kterého není úniku vyžaduje již řešení (pro psychiatra, od minulého roku postupně v řešení symptomy Ca pankreatu, tlustého střeva, rekta, lymfomu atd.).
Zároveň Vás bude kontaktovat naše sestra, ideálně pokud Vám domluví komplexní psychiatrické vyšetření, případně i psychologický pohovor a to co nejdříve. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

KAncerofobie
Dobrý den, zapomněl jsem ve zprávě, kterou jsem posílal...
Kancerofobie
Dobrý den, při mém předchozím dotazu jsem se zapomněl...
Kancerofobie
Dobrý den, dneska jsem zpozoroval, že jsem měl takovou...
Kancerofobie
Dobrý den, píši sem ještě jednou kvůli mému problému....
Kancerofobie
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zdali je možné, že...
Kancerofobie
Dobrý den, v neděli se mi stalo, že po vykonání potřeby...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kancerofobie

Dobrý den, obracím se na Vás ještě jednou s mým dotazem. Jak jsem již uváděl...

Kancerofobie

Dobrý den, moc děkuji za odpověď. V pondělí se opět objednávám k psychiatrovi...

Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Mononukleóza


Bolest kolene v klidu


Ciplox

Dobrý den, dnes jsem dostala antibiotika Ciplox 500 na zánět močových cest....

Nevolnost, bolest páteře, píchání v olasti hrudníku

5 týdnů jsem držel dietu a v posledním týdnu se mi udělalo nevolno. Týden na...

Výtok

Dobrý den, před 4 dny se mi objevil nažloutlý zapáchající výtok, hned jsem...

Flíčky na genitáliích

Dobrý den, všimla jsem si, že mám na genitáliích (u stydkých pysků) černé flíčky....

Bolest pod pravým žebrem při nadechnutí

Dobrý den paní doktorko, mám na Vás dotaz ohledně potíží s téměř pichlavou...

Kalcifikace v rameni


Fleky před očima

Dobrý den, před necelíma 2 měsíci když jsem se učil na závěrečné zkoušky mě...

Prořízlý steh,dehiscence-roztržení rány

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, byl jsem na odstranění menšího nádoru na zádech,...

Flek na koleni

Dobry den, pres noc se mi na pravem koleni udelal maly flicek viz foto. Vypada...

Hořká chuť v ústech při užívání antibiotik Fromilid 500


Tlak v krku a říhání

Dobrý den, ráda bych se poradila tady, než navštívím svou praktickou lékařku....

Před deseti dny mne začal bolet loket levé ruky

Přibližně před deseti dny mne začal bolet loket levé ruky. Špička lokte mírně...

Epilepsie a očkování proti covid-19


Potvrzení o způsobilosti řízení vozidla


Pseudocysta pankreatu a těhotenství

Dobrý den, v 1 roce mi byla zjištěna pseudocysta pankreatu, kterou mám doteď....

Žlutá stolice nevadí


Otok je veliký, hodně tvrdý, ale nebolí.

Dobrý den, Jsem po operaci, vyndani cysty pod čelistí. Vše proběhlo v pořádku,...

Těhotenství ?


Reklama