Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Kancerofobie

Psychika Matěj 8.9.2019

Dobrý den,
omlouvám se, že ještě píši, ale k dotazu, který jsem posílal níže, ještě uvadím jednu věc. Dnes jsem byl na velké a stolice byla pevná, akorát na více kusů, hnědé barvy, ale co mě zarazilo, tak že poslední zbyteček byl spíše kašovitý a nažloutlý... samozřejmě nyní panikařím, protože na internetu čtu, že se může jednat o nedostatek trávicích enzymů, co zpracovávají tuky, které mohou být způsobeny zablokováním žlučovodů, což může způsobovat právě nádor slinivky... bojím se, že mám něco se slinivkou...

Prosím, může to souviset s tím hubnutí, jak jsem psal níže v předchozím dotazu? Já se nyní fakt bojím, co to je, mám hrozný strach a nevím, co dělat... už jsem z toho zoufalý, bojím se, že je to nádor slinivky a to by bylo hrozně špatné...

Omlouvám se za otravování a děkuji za odpověď.

PŘEDCHOZÍ DOTAZ:

Dobrý den,

obracím se na vás s jedním problémem. Už se mi to stalo několikrát v minulosti a psal jsem ohledně toho sem, ale nyní se mi to stalo znova. Celkem pravidelně se vážím (nyní cca jednou za 4-5 dní) a vážím se VŽDY ve stejne období, a to ráno po vymočení - a stalo se mi, že při předposledním vážení (asi týden zpět) jsem vážil 92 kg. Poté ale jsem se zvážil tento pátek ráno a vážil jsem o 2 kg méně, tedy 90 kg... a dnes ráno se ručička na váze pohybovala mezi 89 a 90 kg...Je pravda, že den před posledním vážením jsem byl v práci a celý den jsem skoro nejedl (měl jsem ráno 2 sladké řezy a čaj, poté a večeři v půl 8 večer), pil také méně, ale myslel jsem, že když už ten další den jsem jedl normálně, že váha hned půjde nahoru... jenže ne...

Mám strach, aby se nejednalo o nechtěné hubnutí, které je prý příznakem rakoivny. Té se bojím i proto, že má životospráva není nikterak příkladná... piju dost sladké nápoje, málo ovoce a zeleniny... snažím se změnit jídelníček, ale vždy to vydržím pár dní a pak zas sáhnu po nějaké sladkosti či slazeném nápoji... Četl jsem, že právě nezdravá strava (a hlavně pití slazených nápojů) a stres způsobuje hlavně rakovinu slinivky, která je prý velmi nebezpečná a prognóza velmi špatná... a právě že pití slazených nápojů riziko vzniku této rakoviny jen podporuje... mám nyníá strach, aby se nejednalo o rakovinu... jak moc je PRAVDĚPODOBNÉ, že bych mohl mít rakovinu slinivky? Nebo jinou? Mám se někam objednat?

Nic jiného na sobě nepozoruju - nemám teploty/horečky, nepotím se, nemám žádné bolesti, chuť k jídlu normální, nic jiného mi není...

Prosím, co by to dle Vás mohlo být? Už jsem tento problém řešil zde i v minulosti, ale pokaždé, když se mi stane, že z ničeho nic zhubnu nějaká kila, tak mám strach, že se jedná o počátek nechtěného hubnutí... Fakt se bojím a jsem z toho celkem zoufalý...

Děkuji za případnou odpověď a přeji hezký den.

Věk: 21 let

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den Matěji, moc dobře Vás tady v poradně s kolegy známé a určitě nebudu svojí odpovědí podněcovaj ještě více Vaší kancerofobi, kterou doposud zjevně adekvátně neléčite s psychiatrem a psychoterapeutem, jak jsme Vám opakovaně doporučovali. V nedávné minulosti, kdy jste řešil jak rakovinu slinivky, tak tlustého střeva, taky lymfom atd. jste opakovaně narážel na tyto minimální váhové výkyvy, které pokaždé lze jednoznačně vysvětlit. Nejedná se u Vás o necílený patologický váhový úbytek, váha může během dne kolíset i o 4-5 kg v závislosti na množstve jídla, pití, frekvenci stlice, močení atd. Nemáte nedostatek trávicích enzymů, nemáte zablokované žlučovody, nemáte ani nádor slinivky. Určitě toto lze tvrdit i z množství vyšetření včetně CT břicha, které Vám recentně bylo provedeno. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

KAncerofobie
Dobrý den, zapomněl jsem ve zprávě, kterou jsem posílal...
Kancerofobie
Dobrý den, při mém předchozím dotazu jsem se zapomněl...
Kancerofobie
Dobrý den, jak jsem minule psal o hubnutí, tak se...
Kancerofobie
Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o pomoc v mém...
Kancerofobie
Dobrý den, obracím se na Vás ještě jednou s mým...
Kancerofobie
Dobrý den, poslední dobou se mi stává, že pozoruji,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie

Dobrý den, už jsem sem ohledně mého problému nedávno psal, ovšem nastaly...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Může neštovice přenášet osoba, která už je měla?


Zvětšená uzlina/žíla v třísle

Zdravím, zhruba před 10 - 14 dny jsem si začal všímat zvětšené uzliny/žíly v...

Začervenání pod očima

Dobrý den, Už delší dobu mě trápí zarudlá kůže pod očima. Na levé straně...

Červené tečky na těle


Bolest a ztuhlost kolenního kloubu


Skříplý nerv ??

Dobry den, rada bych se zeptala, zdali existuje nejaka zobrazovaci metoda,...

Může otěhotnět?


Chronicka bolest pritahovace stehna

Dobrý den, mám 20 let a hraju fotbal na poloprofesionální úrovni, což znamená...

Svědění kolem konečníku bývá nejčastěji kožní plíseň

Dobrý den, před dvěma dny mě začala svedit oblast kolem konečníku, mazala jsem...

Neštovice

Dobrý den, chtěla bych vědět kolik dnů po propuknutí pupínků u neštovic je tato...

Zalehlé ucho po koupání

Dobrý den, po koupání se vnoučky v bazénu mi asi zůstala v uších nějaká voda....

Hyperaktivní močový měchýř


Svalové záškuby

Dobrý den, je mi 35 let,poslední dobou na sobě pozorují nepravidelně záškuby...

Bolest hlavy,břicha,únava,studené ruce,třes rukou,nevolnost

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, již delší dobu mě trápí bolest hlavy, břicha,...

Menstruace dvakrát do měsíce




Teplota při otoku a bolesti tváře.

Na konci letošních horkých dnů (konec dubna-začátek května) mi otekla pravá...

Citlivá bulka na dásni

Dobrý den, nedávno se mi udělala bulka na dásni, ne však u zubu ale uplně nad...

Petechie


Může podrážděná slinivka vyvolat celiakii ?


Reklama