Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Kancerofobie

Psychika Matěj 17.7.2018

Dobrý den,
v neděli se mi stalo, že po vykonání potřeby jsem na stolici uviděl malý pruh červené krve a taky se na stolici nacházel krvavý hlen. Další den jsem byl u lékaře-chirurga, který má podezření na hemoroidy - předepsal mi čípky (Faktu) a Detralex. Od té doby ale jsem poněkud nervózní, že by to mohlo být něco závažného. Den, dva před tím, než jsem nalezl krev na stolici, jsem měl stolici tužší, ale nebyl problém s vyprazdňováním. Včera jsem byl na velké a moc to nešlo a objevil se mi v kouskách stolice zase hlen, ale už bez krve (viz foto). Já mám nyní strach, že se jedná o příznaky rakoviny tlustého střeva či konečníku... bojím se, že jak jsem nyní nebyl na velké, že se začne střídat průjem a zácpa (což prý je typický příznak dle internetu) a přijdou další příznaky, jako třeba hubnutí (vážím se každý den a v sobotu ráno jsem měl 85 kg a v neděli ráno jen 84 kg...).
Chystám se zajít k proktologovi, ale až příští týden, jelikož má dovolenou, který naštěstí bere i bez objednání, když si člověk počká. Bojím se ale, že odhalí něco závažného a že už bude pozdě na to to léčit. Mám kvůli tomu zkažené celé prázdniny, na které jsem se velmi těšil. Už jsem zoufalý, je mi do breku.

Myslíte si, že by to mohl být kolorektální karcinom? Mam z toho strach. Beru antidepresiva na moji úzkostnou poruchu a kancerofobii. A prosím, co si myslíte o té fotce, kterou přikládám?

Děkuji za případnou odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht


dobrý den, vaše obavy jsou samozřejmě zcela zbytečné, resp. pravděpodobnost že by mohlo jít o rakovinu je naprosto mizivá, spíše je to zcela nemožné, nejspíše se jedná o drobné poranění konečníku, což se běžně stává, opravdu nechápu proč hned malujete čerty na zeď když medicíně jako laik vůbec nerozumíte, to přece nemá žádný smysl, samozřejmě si na vyšetření zajděte když se vám něco nezdá, ale prosím vás nikdy nedělejte žádné předčasné závěry a těch pár dní než půjdete na vyšetření nehraje vůbec žádnou roli, nehledě k tomu že vás již chirurg vyšetřil atd., děkuji za dotaz.

Související dotazy

KAncerofobie
Dobrý den, zapomněl jsem ve zprávě, kterou jsem posílal...
Kancerofobie
Dobrý den, při mém předchozím dotazu jsem se zapomněl...
Kancerofobie
Dobrý den, 1. chci se zeptat.. Proč teda někteří...
Kancerofobie
Dobrý den, já se omlouvám, že sem stále píšu, ale...
Kancerofobie
DObrý den, od minulého vákendu mě trápí problémy, které...
Kancerofobie
Dobrý den, včera jsem sem psal dotaz - viz níže. Já...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kanavit novorozenec


Kanavit u nekojených dětí

Dobrý den, mám dotaz na podávání Kanavitu u nekojených dětí.Je toto správné...

Kancerofobie

Dobrý den, už několikrát jsem zde psal, že jsem zhubl za 3 týdny 3 kila, aniž...

Kancerofobie

Dobrý den, včera jsem sem psal dotaz - viz níže. Já se omlouvám, že zase píšu,...

Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zánět moč. měchýře

Dobrý den, je mi 15 let a už asi měsíc pozoruji, že po vymočení, i když mám...

Ascorutin u menstruačního krvácení

Dobrý den už podruhé mi gynekoložka píchla Depo proveru. první mesíc jsem byla...

Průjem a bolest břicha pod levým žebrem

Dobrý den. 1-2 den jsem měl světle žlutou stolici. 3-4 den přešla stolice v...

Plíseň meziprstí

Dobrý den.manzel ma toto mezi prsty.Je to plisen?co na to ma prosim pouzit?Dekuji

PSA a PSA frakce

Dobrý den, prosím o zhodnocení hodnot PSA 2,33 ng/ml, frakce 10%. Děkuji.

Vysoké GGT

Dobrý den byl jsem na jaternich testech mírně zvýšené hodnoty kromě ggt to...

Bolesti žaludku


Bolest hlavy po lumbální punkci

Dobrý den, na MRI mozku jsem měla vícečetná ložiska, a proto mě neurolog poslal...

Bolest břicha na pravém boku a průjem


Antibiotika a antikoncepce

Dobry den, uzivala jsem xorimax 500 na 10 dni, ale 5 den uzivani jsem mela nechraneny...

Borelioza


Bolest a křeče v žaludku po banánu

Dobrý den, už od mala mám hrozně ráda banány a jedla jsem je poměrně často....

Duracef

Dobrý den, četla jsem vaši odpověď na dotaz zda antibiotika Duracef ovlivňují...

Chlamydie

Dobrý den, prosím Vás měl bych na Vás dotaz, nedávno jsem se léčil s Chlamydii...

Svědění konečníku

Dobrý den, rád bych se zeptal na nekolik otázek. 1. Občas mě svědí půlky,...

Neštovice a očkování


Pregnyl

Dobry den, od puberty trpim na fybroadenomy v prsu. Z duvodu komplikaci pri...

Léčba antibiotiky


Stav po trhání zubů


Pocit na zvracení po jídle


Reklama
Zavřít