Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Kancerofobie

Psychiatrie M. 31.7.2018

Dobrý den,
zapomněl jsem se u předchozího dotazu zeptat: Když se podíváte do původní zprávy, kterou příkladám níže, může se jednat o hemoroidy, i když mě nic nebolí, nesvědí při konání stolcie apod. a krev jsem nikdy neměl na toaletním papíře (teda vlastně jen jednou) ale spíš na stolici? Už fakt nevím... Protože jsem četl i podle zdejších předchozích zpráv, že hemoroidy spíše bolejí nebo svědí... Tak právě to víc přihrává tomu, že by to mohl být nádor... A toho se velmi bojím. K proktologovi jsem objednaný až na 8.8., což je až za docela dlouhou dobu, tak aby se něco do té doby nezhoršilo či nedospělo do nevyléčitelného stadia... Jinak mi nic kromě té krve na stolici není.

Původní dotaz:
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zdali je možné, že by se hemoroidy opakovaly? Měl jsem v březnu pruh krve na stolici - na doporučení chirurga nasazen Ginkor a v pohodě. Minulou neděli (před 2 týdny) jsem opět našel pruh krve na stolici s příměsí krvavého hlenu - byl jsem u chirurga, který předepsal Detralex a Faktu. Po asi 3 dnech potíže ustaly a ještě jsem Detralex 3 dny bral a pak už ne. Oba doktoři vznesli PODEZŘENÍ na hemoroidy.
No a včera jsem opět našel stopy krve na stolici, dnes místy hnědožlutý hlen, ale jen málo...Měl jsem tužší stolici. Jiné příznaky jako hubnutí, teploty/horečky apod. nepozoruji. Chuť normální.
Mohou se hemoroidy opakovat? Popř. může to být i něco jiného? K proktologovi jsem objednán bohužel až na konec srpna...
Ještě se chci optat, jak předcházet tuhé stolici, kterou teď mám docela často? Zelenina, ovoce? Ještě piju docela kefír.
Vím, že už mi to tu bylo několikrát zodpovězeno, ale nemůže krev značit přítomnost nádoru? Byl jsem přesvědčen několika lékaři zde, že je to velmi nepravděpodobné, ale pak na internetu jsem našel příběh, že osoba si našla na stolici malý pruh krve a bylo to z nádoru.
V dubnu vyšel test na skryté krvácení do stolice FOB negativně. Ale bylo to děláno ze stolice, která byla trochu užší než obvykle, protože jsem ji musel tlačit, tak jestli to je směrodatné...

Omlouvám se, že sem neustále píšu, ale opravdu nevím už, jak si pomoci. Pořád se topím v zlých myšlenkách, že ta krev je z nádoru, který u mě bude odhalen pozdě a já umřu... Tahle myšlenka mě děsí. Nedokážu si užívat prázdniny, nedokážu normálně fungovat, jsem zastřen zlem a myšlenky na nádor jsou má noční můra. Antidepresiva Asentra předepsané psychiatrem mi aspoň zaručují a pomáhají v tom, že jsem se z toho ještě nezhroutil. Plně si uvědomuji, že neustálým pokládáním mých dotazů jsem otravný, avšak dělám to vždy s vidinou, že mi Vaše odpovědi pomohou a že se já uklidním. Avšak myšlenka nádoru vždy zatím “vítězí”. Uvědomuji si, že Vás takto nesmyslně zatěžuji, jelikož máte plno práce odpovídat ostatním tazatelům, jen prostě nevím, jak si pomoci, než půjdu na vyšetření. Už vidím, jak někde skončím na kolonoskopii a oni mi řeknou, že tam je nějaká hrůzná patologie.... Ten pocit nejistoty je šílený, už prostě chci vědět, co mi je...

Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, v první řadě je potřeba, aby jste si uvědomil, že jste psychicky nemocný, že trpíte kancerofobií, neovládnutelným a neadekvátním strachem z nádoru. Nemocný má na chorobu náhled, nesmyslnost strachu si plně uvědomuje, ale není schopen ho vlastní vůlí potlačit. Žádná naše odpověď Vás neuspokojí, je to i vidět z neustálého opakovaného zadávání toho samého dotazu, který Vám dokola všichni vyvracíme, ale Vy nejste schopen akceptovat naše odpovědi. Takže ode mně naposled, nádor tlustého střeva NEMÁTE, jste na to moc mladý, nemáte k tomu žádnou rodinnou dispozici, žádné adekvátní symptomy. Co nejdříve navštivte svého psychiatra, je potřeba navýšit léčbu, přidat další léky, které Váš psychický stav dokážou lépe stabilizovat a posilte psychoterapii. Nic jiného Vám nebude nápomocné, po negativní kolonoskopii si najdete další příznak, který si spojíte s rakovinou a začne celý kolotoč nanovo, tak to bylo již z Vaší obavou, že máte nádor slinivky břišní při zhubnutí asi o 3 kg. Vaše zadání přeposílám ještě psychiatrovi, který by Vám mohl Vaši diagnózu a léčbu lépe objasnit, aby jste se někam posunul. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Sekot


Dobrý den,
já vám odpovím asi jinak
nedám vám jistotu že nádor nemátě. máte v těle megakvadriliony buděk a každá z nich se může kdykoliv "zbláznit a proúuknout v nádor, je to jako pravděpodobnost srážky meteoritu tento rok se zemí, která povede ke konci světa. Ve Vašem věku, je potřeba se pomocí terapie a možná i antidepresiv naučit s tímto faktem a nejistotou žít tak jako všichni ostatní, abyste si život užíval jako mladý šlověk a ntetrávil ho v e zbytečných neproduktivních úzkostech.
s pozdravem

MUDr. Miroslav Sekot
psychiatr

Související dotazy

KAncerofobie
Dobrý den, zapomněl jsem ve zprávě, kterou jsem posílal...
Kancerofobie
Dobrý den, při mém předchozím dotazu jsem se zapomněl...
Kancerofobie
Dobrý den, nedávno jsem sem vznášel dotaz týkající...
Kancerofobie
Dobrý den, celý minulý týden jsem měl rýmu a kašel,...
Kancerofobie
Dobrý den, v předchozím dotazu jsem zapomněl zmínit...
Kancerofobie
Dobrý den, Posledních pár dní pociťuji občasný mírný...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kancerofobie


Kancerofobie

Dobrý den, mám potíže se zvládáním paniky, jelikož se strašně bojím nádoru...

Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Černý kousek ve stolici

Dobrý den, včera po vykonání velké potřeby jsem si poté omýval konečník (bylo...

Nesnesitelná bolest prsu

Dobrý den, je mi 25 let a jsem bezdětná. Zhruba před týdnem, první den menstruace...

Anémie a potíže s polykáním

Dobrý den,prosím o info ohledně možné souvislosti anémie a obtížného polykání.Anémie...

Hnědý výtok místo menstruace

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Přesně místo poslední menstruace...

Skvrny na patře, sucho v ústech a lupání v krku

Dobrý den, už šest mě trápí jeden problém. Asi 3,4x do měsíce se mi na zhruba...

Píchání v oblasti žlučníku

Dobrý den, před třemi dny mě krátce po obědě začalo tak jednou do hodiny píchat...

Nafouknuté břicho, plynatost, přibírání na váze

Dobrý den. Poslední 2 roky mám problém se zvětšeným (nafouknutým) břichem, plynatostí...

Únava a bolesti kolem žaludku

Dobrý den. Už dříve mě trápilo bolesti břicha, pálení žáhy, pocit na zvracení,...

Praskající kůže na penisu

Dobrý den,poslední měsíc mi praská kuže na penisu,předchazela nějaká viražka...

Otěhotnění po prstěni´


Viróza (nachlazení) před operací

Dobrý den, prosím moc o odpověď na mou otázku. Příští týden mám nastoupit na...

Červené fleky na kůži


Velaxin a vysoký tlak, egilok

Dobrý den, je mi 25 a už 5 let mám problém s panickou poruchou, bral jsem Velaxin...

Sex s pannou po ejakulaci

Dobrý den, S přítelkyní jsme se mazlili a jí se povedlo mě udělat. Kapesníkem...

Je nutný odběr TSH a ft4 nalačno?


Bodavá bolest v pravém prsu

Dobrý den, před pár dny se mi objevila bodavá bolest v pravém prsu.Silné píchání...

Oteklý ret

Po injekci u zubního lékaře mi otekl spodní ret a po dvou dnech mi začal ret...

Únava a bušení srdce

Neprijemny ak v trojuhelniku,spatne se mi dycha,unava,obcas buseni srdce ...dekuji...

Rýma novorozence

Dobrý den,měla bych otázku,mám sedmi týdení dceru a má od 1týdne rýmu ale nejde...

Manžel po požití kebabu začal trpět průjmy

Dobrý den, je to 14 dní,co manžel po požití kebabu začal trpět průjmy. Třetí...

Reklama