| Nápověda

Downův syndrom

Příčinou je anomálie v počtu chromozomů
Downův syndrom je nejčastěji vyskytující se malformační syndrom s typickým klinickým obrazem. Jeho výskyt se udává 1 : 600-800 narozených dětí.  celý článek

Chtěla jsem se zeptat.V 10týdnu jsem měla pozitivní screning na downův syndrom 1:16 k vůli NT hodnotě 3,1 a PaPPA 0,330 MoM a beta HCG 890 MoM.Byla jsme poslána na odběr...

Milá Lucinko! V medicíně ani v životě není nic stoprocentní. Ale jestli vás to potěší, vzhledem k tomu, že biopsie chor. klků, ultrazvuk i echo jsou v pořádku, je šance na...

 
I po čtyřicítce můžete být matkou
Máte za sebou už čtyři desítky let života, a přesto jste zatoužila po miminku? I po čtyřicítce můžete mít zdravé dítě. Je ale třeba ohlídat si rizika spojená právě s vyšším...  celý článek
I žena s Turnerovým syndromem se díky moderní medicíně může stát matkou
Ultrazvuk zajistí bezpečí plodu při odběru plodové vody
Už je čas?
I dítě s Downovým syndromem je dítě
Leukémie se dá léčit, například pomocí ozařování nebo chemoterapií
Otěhotnění ve starším věku není důvodem k potratu

Downův syndrom

| Dotaz od: Petra M.



Dawnůw syndrom

| Dotaz od: Mirka




NT hodnota

| Dotaz od: Lucie



Bilat. hydronefróza

| Dotaz od: katyys





Krvácení v těhotenství

| Dotaz od: anna

Chtěla jsem se zeptat na váš názor. Jsem ve 22 týdnu těhotenství, první 3 měsíce jsem krvácela, užívala jsem ascorutin, utrogestan, ac folicium a měla jsem hematom(nad gest...

Jelikož screening (vyhledávání) vrozených vad v 16.týdnu včetně screeningu Downova syndromu dopadl dobře (= je v pořádku), choďte na UZ kontroly dle doporučení Vašeho gynekologa...

Listerie

| Dotaz od: Lucie



Vývoj miminka ve 37. tt

| Dotaz od: Silvie



Všude se dočítám, že tento stav je třeba řešit ještě před otěhotněním. V roce 2006 jsem spontánně potratila v 7tt a v roce 2007 jsem ve 40tt porodila chlapečka, u kterého bylo...

Nejdřív sérologie: obojí znamená, že jste v minulosti prodělala infekci Herpes virem (jako většina občanů ČR) a infekci CMV virem (infekční mononukleosa hlavně). Nyní infekce...

Downův syndrom u plodu

| Dotaz od: Dana



Syndrom S.L.O.

| Dotaz od: Silvie




Krevni testy

| Dotaz od: vlasta

Jsem podruhe tehotna. Nyni cca. 17. tyden. Lecim se s diabetem 1. typu, muj posledni glyk. hemoglobin byl 54 mmol ze dne 19.9.13. Mam dva dotazy jeden se tyka RH faktoru ditete...

Vážená paní Vlasto, prosím o upřesnění obou Vaších dotazů. Za prvé, jaké protilátky a u koho vyšly negativní? Za druhé, co znamená atypický výsledek AFP? Děkuji Vám za pochopení...

Inteligenční schopnosti jsou v populaci velmi rozmanité. Jsou lidé průměrní, lidé geniální i lidé podprůměrní. Co je to vlastně inteligence a lze ji vůbec měřit? Nejběžněji...  celý článek



Hcg

| Dotaz od: Petra





Žijeme v hektické době, kdy je důležité, jakou profesní dráhu máme před sebou, jakou kariéru si vybudujeme. Hodně partnerských a manželských párů proto odkládá založení rodiny.  celý článek



NT hodnota

| Dotaz od: Lucie



Amniocentéza je vyšetřovací metoda, která slouží k odhalení některých závažných vrozených vad plodu u těhotné ženy. Cíl vyšetření je odebrat plodovou vodu a dále ji geneticky...  celý článek



Smrt plodu

| Dotaz od: zdenka





Screening

| Dotaz od: Pefabo





Amniocentéza je vyšetřovací metoda, která slouží k odhalení některých závažných vrozených vad plodu u těhotné ženy. Vyšetření se provádí v době, kdy je ze zákona ještě možné...  celý článek
Trávit pracovní dobu dlouhým hleděním na monitor počítače je v dnešní době úplně běžné. Tento způsob práce však klade na naše oči velké nároky a může být příčinou různých ...  celý článek
Máte nechuť k práci, která vás dříve bavila? Enormně vás unavují běžné činnosti v zaměstnání a vstát ráno z postele je nepřekonatelný problém? Pak možná trpíte tzv. syn...  celý článek
Srdeční by-pass neboli chirurgická revaskularizace myokardu je zákrok, který dokáže zachránit život a výrazně zvýšit jeho kvalitu. Krev díky němu „obchází“ zúžená či zcela uza...  celý článek
Možná jste o něm už někde slyšeli. Třebaže je dlouho viditelný, nakonec může i zabíjet. Metabolický syndrom.  celý článek
Při cestování letadlem na dlouhých linkách dochází k žilnímu městnání na dolních končetinách, jehož známkou jsou otoky. U některých lidí se tvoří krevní sraženiny, které mohou...  celý článek
Prader-Williho syndrom je geneticky podmíněná choroba charakterizovaná bezvládnými svaly, opožděním psychického i fyzického vývoje, obezitou a malou postavou.  celý článek
Jak už sám název napovídá, alergický orální syndrom je stav, kdy se alergická reakce projeví změnami v ústní dutině, zejména pak na ústní sliznici. Často se projevuje svěděním...  celý článek
Sucho v ústech, nedostatek slz, zažívací poruchy – to jsou jen některé projevy tzv. Sjögrenovy choroby.  celý článek
Turnerův syndrom je genetické onemocnění spojené s postižením na úrovni nervově-psychické, projevující se mimo jiné i odlišnostmi v chování.  celý článek
Problémy se zařazením do běžného fungování ve společnosti jsou u žen s Turnerovým syndromem bohužel časté. Uvádí se, že tyto ženy vzbuzují menší zájem u mužů a mají méně...  celý článek
Crush syndrom – pod tímto označením se rozumí komplex poruch, které v těle vznikají jako následek masivního zhmoždění nebo dlouhodobého stlačení měkkých tkání. Objevuje se též p...  celý článek
Představte si chlapečka, který už jako maličký kojenec vypadá poněkud zvláštně. Má problémy se sáním mateřského mléka a často musí být krmen sondou. Jeho svaly mají snížené...  celý článek
Anomálie počtu chromozomů způsobují nevyváženost genetického materiálu, která zapříčiňuje různé patologické stavy. Pohlavní chromozomy podmiňují správný vývoj pohlaví.  celý článek
Obavy o poškození srdce při léčbě Turnerova syndromu růstovým hormonem (RH) jsou neopodstatněné.  celý článek
Syndrom Prader-Willi (PW syndrom) je charakterizován souborem mnoha příznaků. Stejně jako u dalších vrozených chorob se také příznaky PW syndromu mění v průběhu života.  celý článek
Syndrom Prader-Willi je genetické onemocnění, které je spojeno s vyšším rizikem náhlého úmrtí. To se týká jen necelých pěti procent postižených a dá se snížit podáváním...  celý článek
Syndrom dráždivého tračníku je porucha zažívání projevující se bolestí břicha, nadýmáním, průjmem či naopak zácpou. Dráždivý tračník může postihnout člověka jakéhokoli věku a...  celý článek
Někteří pacienti pozorují zhoršování sezonních alergických příznaků během pylové sezony po konzumaci určitého ovoce a zeleniny. Příčinou toho může být takzvaný orální alergický...  celý článek
O pylově-potravinovém syndromu mluvíme tehdy, když člověk trpící pylovou alergií je zároveň alergický na některé druhy zeleniny nebo ovoce. Tento syndrom je způsoben citlivostí...  celý článek
Organizátoři letního tábora respektive oddílový vedoucí, který bude mít na starosti dítě se syndromem Prader Willi, by měl být dobře informováni o tom, co tato nemoc přináší. A...  celý článek
Vyjádřit jednou větou, jak se projevuje metabolický syndrom, je velmi komplikované. Nejlépe jeho příznaky vyjadřuje výraz "smrtící kvarteto".  celý článek
Výchova dítěte se syndromem Prader-Willi přináší četná úskalí. Rodiče, kteří se rozhodnou o postižené dítě pečovat, by předem měli vědět, co asi mohou očekávat a jaké překážky...  celý článek
Prader-Willi syndrom (PWS) je vrozené onemocnění, které postihuje zhruba stejný počet dívek i chlapců. Projevuje se hlavně postižením vývoje a růstu dítěte.  celý článek
Jedná se o akutně probíhající závažné onemocnění charakterizované otokem mozku a difuzním ztukovatěním jater. Vyskytuje se výlučně v dětském věku, s maximem výskytu mezi pátým...  celý článek

Poland syndrome

| Dotaz od: Hunt



Syndrom Prader-Willi (PWS) je vrozená porucha, která se projevuje malým vzrůstem, nedostatečným vývinem pohlavních orgánů, poruchami chování, mentální retardací a obezitou.  celý článek
Brnění či mravenčení v končetině se často objevuje poté, co jste si ji při nevhodné nebo dlouhotrvající poloze takzvaně „přeseděli“ nebo „přeleželi“. Tento pocit vzniká vlivem ...  spustit dotazník

Poland syndrome

| Dotaz od: Hunt



Syndrom polycystických ovarií (PCOS) je onemocnění, které může být příčinou ženské neplodnosti. Výskyt tohoto onemocnění je poměrně vysoký, u nás postihuje asi 5 až 10 % žen...  celý článek



Alergie na latex (přírodní produkt kaučukovníku) je v populaci poměrně častá. Navíc celá řada lidí s alergií na latex (přibližně 50 %) trpí zároveň potravinovou alergií na...  celý článek



Až čtyři procenta dětí trpí amblyopií, nemocí někdy také přezdívanou jako „syndrom líného oka“. Obvykle se léčí zakrytím zdravého oka náplastí nebo čočkou na dobu několika měs...  celý článek

ADHD syndrom

| Dotaz od: Katka

Mému 5,5letému synu byl zjištěn syndrom ADHD s dominantou afektivní labilita, dislálie, a porucha pozornosti. Zajímalo by mě jak mohu svému dítěti pomoci. Zatím je bez medikace...

Velmi se divím, že tam, kde tuto poruchu synkovi diagnostikovali, vám nedali podrobnější instrukce ohledně toho, jak s chlapcem pracovat a podrobnější pokyny. Protože o něm nic...

Nepříjemné pocity v nohou a podivné brnění vás v noci nutí stále pohybovat nohama. A místo osvěžujícího spánku se pak probouzíte unavení. Tento zloděj spánku, nazývaný syndrom...  celý článek



Jestli máte ve svém okolí někoho, kdo často nadává, bouchá věcmi nebo se „šklebí“, pravděpodobně vás napadne, že byl špatně vychovaný či má opravdu špatný den. Co když je ale...  celý článek

Parkinson

| Dotaz od: Jiří

Jsem duchodce 73.r. CTmozku- lehká atrofie CNS.Nově zjištěn Parkinsonův syndrom. užívám Acutil 2x1, Akineton 2xO,5.Vzhledem k závažnosti onemocnění se ptám na vhodnost uvedené...

Jde o jednu z možností léčby (léčebných strategií je více a neurolog by měl vždy po určité době vyhodnotit, jak na léky reagujete, zda se Váš stav nezhoršil, jestli nejsou...

Problém s rukami

| Dotaz od: Petr

Já bych se chtěl zeptat. Poněvadž jsem po operacích obou ruk. Respektive mám syndrom labutí šíje u všech prstů na rukou kromě palců. Tak mám trochu strach aby tato nemoc kloubů...

Nepíšete jakou operaci rukou jste prodělal. Pokud dobře rozumím vašemu dotazu, máte deformitu prstů typu labutí šíje, toto není nemoc sama o sobě, je to příznak, který může...

Help

| Dotaz od: lenka

Chtela bych se zeptat jake je riziko opak.help syndromu u dalsiho tehot.je mi 35let.prvni teh.1 dite ve 22letech,porod normalni 4kg,druhy porod ve 30letech,cis.rez.,dvojcata ve...

Jakékoli komplikace v těhotenství včetně Hellp syndromu se nedají předvídat, pokud otěhotníte, jistě bude vaše těhotenství spíše rizikové a více hlídané, ale předpovědět, co...

Operace jazyka

| Dotaz od: Hanka

Mám 2 letou dceru, které byl od narození diagnostikován Wiedemann-Beckwith syndrom. Hlavním příznakem je zvětšený jazyk, který je velmi široký a většinou venku. Od genetika jsem...

Hanko, operace, která má za úkol dosáhnout zmenšení jazyka nemusí být vždy nezbytná. Někdy je jazyk ale tak velký, že by byl překážkou pro průchod vzduchu při dýchání. Pak by...

Vestibulární syndrom

| Dotaz od: Radek

Je mi 40r,byl mi před cca 2měsíci diagnostikován vestibulární syndrom,všechna vyšetření (CT,mra+mri,mozk.tepny,baep,echo srdce,vaskulitidy) negativní,přetrvává občasné mírné...

Vestibulární syndrom může mít více příčin, pokud by se jednalo o benigní poziční paroxysmální vertigo existují manévry, které Vám mohou potíží zbavit. Nejčastěji provádí ušní...

Lázně

| Dotaz od: zuzana

Lze při cervikobrachiálním syndromu opakovat komplexní lázeňskou péči (problémy se zmenšily, ale ještě částečně přetrvávají)

Možné to samozřejměje. Otázkou ale zůstavá, zda vám budou znovu hrazeny pojišťovnou nebo zda si je budete muset uhradit sama. Doporučoval bych konzultaci s ošetřujícím lékařem...

Hellp syndrom

| Dotaz od: Adéla L.





Cervikokraniální syndrom

| Dotaz od: Margarita

Měla bych 2 dotazy. Byl mi diagnostikován cervikokraniální syndrom, těžšího rázu. Dotaz 1) jednou za 14 dní jezdím do školy na laborky (cesta cca 4 hod) a pozoruji, že bolest...

Margarito! 1) jako nejpravděpodobnější příčinu zhoršení vašich potíží s páteří bych viděla právě to 4hodinové dojíždění - dlouhé sezení ve strnulé poloze, otřesy při jízdě po...

Výsledek testu na M. Down

| Dotaz od: Martina

Vážená paní doktorko, prosím Vás o radu při posuzování rizik Downova syndromu z tripple testu. Test byl proveden v týdnu 16+6. Výsledky: AFP 16,4 iu/mL - 0,54 MoM uE3 2,9...

Počítačová laboratorní vyšetření se mohou skutečně někdy splést a proto všechny výsledky jsou vždy kontrolovány ještě lékařem, aby byl výsledek skutečně správný. Pokud jeden či...

Down. syndrom

| Dotaz od: jarmil

Manzeluv bratr ma down. syndrom, chceme s manzelem zalozit rodinu, jak je vysoke riziko pripadneho postizeni ditete? jinak jsme vschni po nekolik pokoleni nazpet zdravi..dekuji J.

Nejlepší řešení pro Vás je navštivit genetickou poradnu,která Vám přesně řekne risiko stejného postižení. Příjemný den

DISH syndrom

| Dotaz od: kesik

Mám neustálé bolesti zad a ortoped mě řekl, že mám tzv. Dish syndrom, potřebovala bych vědět co to znamená a jak se bude léčit

Jedná se onemocnění páteře, kdy dochází jak k artritickým změnám, tak i ke zvápenatění obratlových plošek. Co se léčby týče, provádí se zejména rehabilitační cvičení, tlumení...

Duhringův syndrom

| Dotaz od: Jitka



Panická úzkostná porucha

| Dotaz od: Dana

Od svých 21 let( nyní je mi 40 ) trpím následkem postraumatického stresového syndromu panickou úzkostí. Dlouho jsem byla přesvědčena, že se jedná o organickou poruchu, prošla...

.Moc a moc ráda bych Vám "nabídla" nějaké kouzlo, jak získat jistotu "trvalého" vyléčení..Jenže..Lidská bytost je nesmírně křehká a citlivá, nadaná mnoha schopnostmi, ale také...

Vysetreni mozku

| Dotaz od: Libuse

U me dcery 18 let je jiz dlouho podezreni na aspergeruv syndrom.Ma jit na vysetreni magneticke rezonance.Je mozne aby tento syndrom byl diagnostikovan pomoci tohoto vysetreni.Co...

NMR nejspíše jednoznačnou odpověd na to, zda to je či není A. syndrom nedá, ale musí být provedena kvůli vyloučení jiných možných příčin změn chování (a event.neurologických...

Dárcovství ledviny

| Dotaz od: Jan

Chtěl bych se zeptat jestli mohu darovat ledvinu i přes to, že mám Gilbertův syndrom. Děkuji za odpověď

Omlouvám se za zpoždění odpovědi, dotaz byl ke mě teprve nyní přesunut od kolegů. Gilbertův syndrom není překážkou darování ledviny.

Prosím o vysvětlení

| Dotaz od: chalupinka

V propouštěcí zprávě z psychiatrické léčebny mám tuto diagnozu:anxiosní depresivní syndrom a dissociativní porucha osobnosti(dissociativní křeče). Co to prosím znamená a jaké...

Máte etrémně smutnou náladu, které se říká deprese a vaše povoha je jaksi rozpolcená (to je to označení disociativní porucha osobnosti). Jakoby ve vás dlely dvě různé osobnost...

Marihuana

| Dotaz od: Joe

Mužu se zeptat když jsem prodělal mononukleozu a zjistily mi gilbertův syndrom mohu užívat marihuanu ? mononukleozu sem měl tak před 9 měsicema

Mononukleosa a Gilbertův syndrom jsou dva zcela jiné okruhy.Lékař Vám obtížně "odsouhlasí" užívání marihuany,když nezná Vás jako člověka,osobnost..Ale nejsem si jistá,zda chcete...

Je mi 28 let, nejsem si jistý, tak se chci nejdříve zeptat tady. Mám pocit, že syndrom hyperaktivního měchýře se týká i mě. Moje příznaky a zkoušel jsem to měřit- při naplnění...

Je celkem pravděpodobné, že syndromem dráždivého močového měchýře trpíte. Ke stanovení této diagnózy musí mít ale lékař-urolog v rukách více informací- např. kolik tekutin za...

Lofgrenův syndrom

| Dotaz od: Hana

Od ledna se léčím na Lofgrenův syndrom, sarkoidózu nitrohrudích uzlin a Erythema nodosum a byl mi doporučen zakoupit si lék Wobenzym. Mám dotaz zda-li tento lék je pro moji...

Ano, u autoimunitních nemocí je enzymoterapie vhodná, hodně informací můžete načerpat zde: http://www.lupusinky.estranky.cz/clanky/alternativni-medicina-a-lupus/enzymoterapie-u...

APEC syndrom

| Dotaz od: Alena

Přeji krásný den! Mohu se zeptat na více informací o APEC syndromu? Syn jej nejspíše má a ráda bych o tom věděla více informací. Kde vzniká a jaká je doporučená léčba? Děkuji za...

O APEC syndromu (Asymetrickém periflexurálním exantému dětského věku) Vás nejlépe informuje Váš ošetřující lékař. Je pravděpodobně způsoben lidským herpesvirem 7, proto se...

Mám sekundární Sjogrenův syndrom a dlouhodobě chronický zánět příušních slinných žláz (bilat). Pravidelně chodím na dilatace a aplikace Solumedrolu do vývodu sl.žláz. Kvůli...

Pravděpodobnost opakování na druhé straně je spíše vyšší, ale přesněji vám ji samozřejmě nikdo nevyčíslí. Operaci podstupovat nemusíte, to je samozřejmé, vše je vždy po diskusi...

Algoneurodystrofie

| Dotaz od: Marcela

Pane doktore, po zlomenině kotníku mi byl zjištěn algoneurodystrofický syndrom, lékař mi předepsal secatoxin forte 3x5 kapek, amitriptylin 3x1, chtěla jsem se zeptat na Váš...

Záleží na závažnosti této diagnozy, velikosti otoku, bolesti a rtg nálezu na postižené končetině. Algodystrofii si nikdo sám nezaviní, úplná příčina je nejistá.Současná léčba...

Vážení, nyní jsem druhý měsíc těhotná a už 3 měsíce trpím na příznaky syndromu karp. tunelu (večerní mravenčení až bolest palce a tří prstů, ranní stuhlost). Lékařka mě...

Eliško! Jednoduché řešení představuje třeba zatlačit na lékařku s tím, že máte bolesti, ať získá dřívější termín. Můžete jít za lékařem, který se věnuje akupuktuře. Ani...

Nepravidelná menstruace

| Dotaz od: Lenka

Můj problém je následující: mám syndrom polycystických vaječníků, beru euthyrox na štítnou žlázu, trpím obezitou. Asi půl roku mám velmi slabou mentruaci nebo špinění 3-4 dny...

Cyklus je zkrácený. Může být ovulační nebo bez ovulace. Začněte si měřit bazální teplotu nebo zkuste ovulační testy. Obraťte se také na svého gynekologa. Základem léčby by mělo...

Je nutná omezená hybnost?

| Dotaz od: cisar

Mám rentgenový nález C-syndrom, osteofity dorzalně, výšky těl sníženy na minimum. Brnění v končetinách, ztrácení citu v nich, nešikovnost a bolesti, podezřeni na stenozu. Je...

To, zda je vyšetření CT na místě, posoudí a indikuje jedině ošetřující neurolog. Obvodní lékař a ani internista nebo ortoped Vás jen tak na CT páteře nemůže odeslat, neurolog...

Gilbertov syndróm

| Dotaz od: Stano



Otěhotnění

| Dotaz od: martina

Mam dotaz, léčím se na neplodnost, syndrom PCO, před dvěma měsíce jsem prodělala laparoskopii a drilling vaječníků, s tím, že vajíčka se tvoří ale nedozrávají.. Měla jsem vždy...

Klasická medicína neumí odpovědět na všechny otázky, musíte jen doufat, že se vám cestou IVF otěhotnět povede. PCO je syndrom, který nemusí být vždy plně vyjádřen ve všech...

Zhoršená citlivost ruky

| Dotaz od: barbora-sp

V obl v oblsti ruky, úžinový syndrom končetinyDobrý den, již před měsícem se mi stalo, že jsem náhle měla velmi zhoršenou citlivost ruky bez předchozí námahy či zranění. Na...

Bude potřeba provést neurologické vyšetření, pokud ostatní parametry vyšetření ruky a horní končetiny jsou v pořádku. Může se jednat o úžinový syndrom v oblasti loketního...

Únavový syndrom

| Dotaz od: robyk



Syndrom chronické únavy

| Dotaz od: Monika



DIC syndrom

| Dotaz od: Eliška

Po porodu se u mě vyskytl DIC syndrom. Ráda bych měla ještě další dítě. Jak pravděpodobné je,že se toto bude opět opakovat. Doporučil byste své pacientce po této komplikaci...

Eliško, k tomu mám opravdu málo informací - není jasné, jestli se DIC vyskytl po nějaké prodělané embolii (například plodovou vodou?) a dále jestli máte DIC i nyní. V...

Mám 30 letou ...

| Dotaz od: Tereza

Mám 30 letou dceru, u které byl zjištěn riegerův syndrom, i když ne 100%.Ráda bych se dozvěděla o tomto syndromu více podrobností. Děkuji Větrovská Tereza

Riegerův syndrom je autozomálně dominantně dědičné onemocnění (tj.k jeho přenosu a projevení syndromu u potomka stačí, aby se tento gen přenesl z jednoho rodiče) projevující se...

Únavový syndrom

| Dotaz od: Romana





Byla mi diagnostikován syndrom polycystických vaječníků a následně štítná žláza mimo normu(řečenotelefonicky sestřičkou, objednána na domluvu vhodné léčby). Mohou spolu tyto dvě...

Říká se, že v medicíne je možné všechno, nicméně pravděpodobnost ovlivnění vzniku PCOS poruchou funkce štítné žlázy je malá. PCOS je výsledkem narušených procesů v tkáni...

Hellp syndrom

| Dotaz od: Petra



Jsem těhotná a bylo zjištěno že mé dítě má 1:18 riziko na Down syndrome. Vím, že je ještě předčasné řešit co bude když to amniocentéza potvrdí, ale můj psychický stav mi...

Předpokládám, že tento způsob je dostupný v kterékoliv nemocnici, kde provádí indukce (vyvolání) potratů ve 2. trimestru, dostupné to je určitě v našem ústavu. Při rozhodování...

Žádám o radu, čím je nejlepší potírat suchou zarudlou kůži při celiakii (jde o Duhringův syndrom - suchá kůže s červenými boláky na stehnech, předloktích , hýždích), je vhodný...

Lze potírat mastnými krémy, pokud možno s co nejjednodušším složením (Ambiderman apod.; aby neobsahobaly přídatný parfém apod.). Lipobase je vhodná. Proti svědění lze také...

Moebiuv syndrom

| Dotaz od: A.M.

Měla bych dotaz ohledně Moebiova syndromu. Z předešlé odpovědi na dotaz pana Josefa vyplývá, že pacienti s tímto syndromem jsou rehabilitováni. Máte opravdu tuto zkušenost? Jsem...

Nejsem fyzioterapeut - ale vzhledem k podstatě diagnosy (kongenitální obrna nervů v důsledku aplasie - nevývinu - jader v mozku) bych asi neviděla moc ůčinnost...

Vážená paní doktorko, od června mám Raynaudův syndrom, GERD, bolí mě dlaně a prsty rukou, klouby a svaly, jsem unavená, zadýchávám se. Kapilaroskopické vyšetření nehtového valu...

Měla byste být sledována na revmatologii a Váš revmatolog by měl indikovat zahájení léčby. Přítomnost protilátek může být přítomna, ale jejich negativita onemocnění nevylučuje...

Nefrotický syndrom

| Dotaz od: monika

Mám syna 7 roků,od 2.5 trpí nefrotickým syndromem.Na prednisonu zůstal závislý,nyní léčba Ciklosporinem,který se částečně vysazuje a nahrazuje se Migrefem.Vysazování...

Čistě teoreticky by tomu mohlo zabránit preventivní podání antialergického léku - antihistaminika. Brát ale tento lék každý den v sezóně kůli nebezpečí bodnutí včelou mi...

Medikace

| Dotaz od: Alena

Moje maminka (83 let) má následující dg: akutní koronární syndrom bez ST elevací, ICHS, nemoc 3 tepen a významná stenosa kmene ACS, středně významná aortální stenosa, hraniční...

Aleno, ortanol stejně jako helicid (účinná látka omeprazol) může interagovat s Plavixem a snižovat tak jeho účinek - vyplývá to z posledních studií. Je na zhodnocení lékařky...

Již 16 roků jsem v péči revmatol. ústavu pro primární Sjogrenův syndrom a revmatoidní artritidu. Užívám Plaquenil. Kromě obvyklých potíží při této diagnoze mám několik let...

Sice vás chápu, ale obávat se operačního řešení musí mít nějaký podklad. Kvůli věku se rozhodně bát nemusíte, záleží na biologickém věku a stavu organismu, věk v kalendáři není...

Pane doktore. Byl mi zjištěn Sudeckův syndrom, je vhodná léčba přetlakem kyslíku v hyberbarické komoře? Lékař mi jí nenabídl, ale já jsem četl o jejích pozitivních léčebných...

Není zvykem KRBS I, Sudeck, léčit v hyperbarické komoře. Jsou i jiné metody, které jsou vhodné. Teoreticky by bylo možné tuto léčbu aplikovat. Léčba je určena, ale hlavně tam...

Crohnova nemoc

| Dotaz od: Jana

Před 6 lety mi byl diagnostikován Syndrom dráždivého tračníku (podstoupila jsem např. kolonoskopii, která dopadla dobře). Bohužel se moje problémy neustále zhoršují - průjmy...

Vážená slečno/paní Jano, vzhledem k odstupu 6 let od posledního endoskopického vyšetření Vám doporučuji obrátit se na Vašeho gastroenterologa a domluvit se na kontrolním...

RTG mozku

| Dotaz od: Markéta

Chci se zeptat, zda RTG mozku (ne krční páteře) může poukázat na cervikokraniální syndrom (bloklý CC přechod) nebo je toto vyšetření při této diagnóze zcela bezpředmětné. Děkuji.

RTG mozku se neprovádí, není nic vidět, zobrazí se pouze kosti - pro zobrazení mozku se užívá CT vyšeření nebo magnetická resonance. Hezký den.

Cervikokraniální syndrom, Coxtral

| Dotaz od: Vratislav

Mám dlouhodobě potíže s krční páteří. DG - cervikokraniální syndrom. Užívám Coxtral SOS do 10 tablet měsíčně + Sirdalud také SOS. Cvičení nepomáhá. Chci se zeptat, zdali při...

Cervikokraniální syndrom může mít příčinu v krčních obratlích, kromě zátěží krční páteře hrají při jjich vzniku roli i psychogenní faktory. Proto doporučuji zamyslet se i nad...

Opakový výhřez ploténky

| Dotaz od: Věra

V roce 2004 jsem absolvovala operaci ploténky, které předcházel syndrom kaudy. V současné době mám opět výhřez stejné ploténky, zasahující 5 mm do páteřního kanálu a vedlejší...

Těžko posoudit, musíte se ptát přímo lékařů a po vyšetření NMR, která je velmi přesná. Takový dotaz vznesený po internetu nemá moc smyslu, komunikujte s lékaři. Hezký den.

Syndrom neklidných nohou

| Dotaz od: Jiroutová

Jsem ve 30 týdnu těhotenství a stejně jako při prvním těhotenství se u mě objevil syndrom neklidných nohou, který přetrvával i půl roku po porodu. Poté obtíže vymizely. Můj...

Po porodu, pokud by potíže nepolevily (mohou souviset s hormonálními hladinami, které se po šestinedělí vracejí do původních hodnot a potíže postupně vymizejí), se obratte...

Nárok na invalidní důchod

| Dotaz od: Petra

Již 10 let se léčím s Autoimunitním polyglandulárním syndromem typu II.(Addisonova choroba, hypothyreosa, ovar. selhání). Chtěla bych vědět, jestli mám nárok na invalidní důchod...

Krásný den,Váš nárok musí posoudit posudkový lékař,vychází nejen z Vašeho zdravotního stavu,ale také z Vaší profese.Posuzuje se pokles tzv.pracovního potenciálu.Rozhodně to...

PMS (?) a antikoncepce

| Dotaz od: CeCe

Chtěla jsem se zeptat, zda mohu trpět premenstruačním syndromem, když beru antikoncepci (asi 2 roky, 21 × a sedmidenní pauza jednou měsíčně). Vždy přibližně týden před ...

Může jít o PMS. Zkuste problém vyřešit kontinuálním užívání antikoncepce, tedy tak, že nebudete dělat mezi platíčky 7 denní pauzu. Znamená to, že nebudete pravidelně krvácet...

Tetanický syndrom a těhotenství

| Dotaz od: Markéta

Od dětství mám diagnostikovaný tetanický syndrom. Nyní jsem těhotná a mám obavy o průběh těhotenství. Je nutné navštívit neurologa, nebo nemá syndrom vliv na vývoj plodu? Děkuji.

Především informujte gynekologa. Měly by u Vás být pečlivě udržovány hladiny vápníku a hořčíku, aby nedocházelo ke křečím. Dítě to neohrozí, pokud nedojde k celkovému záchvatu...

Infarkt sleziny

| Dotaz od: Loudalvena

Prodalal jsem dva infarkty sleziny pravděpodobně v souvislosti s myeloproliferativním syndromem. Nemám žádné informace co s toho pro mne plyne rizika ,dieta,chování atd. Děkuji...

Pod termínem myeloproliferativní onemocnění se skrývá více chorob, může jít o chronickou myeloidní leukemii, primární polycytémii či primární trombocytémii. Pokuste se více...

HCG Downův syndrom

| Dotaz od: Petra D.



Můj gynekolog mi sdělil, že mám syndrom polycystických ovarií, jsem obézní, mám poruchu štítné žlázy (hypotyreóza způsobena autoagresivní Hashimotovou tyreoiditídou), beru...

Chybí zde podstatná informace, kolik je vám let, skutečně se Clostilbegyt nemá podávat při onemocnění štítné žlázy dá se o tom uvažovat v případě,že je léčbou plně kompenzována...

Screening

| Dotaz od: Katerina

V prvním trimestu m vyšel pozitivní screening na downlv syndrom k vůli hodnotám Pappa 0,303 a NT 3,1 poslána na odběr chor.klků,odběr vše vyloučil a echokardio v 22týdnu...

Šance je po provedených vyšetřeních opravdu velmi velmi vysoká, screering v prvním trimestru bývá časo falešně pozitivní, proto se v některých zemích vůbec neprovádí, protože...

Hormonální nerovnováha

| Dotaz od: Soňa

Jsem po IVF, trpím syndromem polycystických vaječníku a mám více mužských hormonů. U mého gynekologa mi byla doporučena hormonální antikoncepce. Existuje i jiný způsob léčby...

Ženám s tímto syndromem, které plánují otěhotnění, se doporučuje jako první jednoduché pravidlo snížení a úprava tělesné hmotnosti. Další možností je podpoření ovulace...

Úzkost

| Dotaz od: Romana

Po prodělaném únavovém syndromu mi zůstaly psychické potíže.úzkosti,panická porucha,na úzkost beru lék Esoprex.zbavím se někdy těchto potíží?chci žít normálně.ještě trpím...

Vašich potíží se samozřejmě zbavit můžete (nebo je alespoň zmírnit), ale je to běh na dlouhou trať. S největším úspěchem se používá kognitivně-behaviorální psychoterapie...

Klinefelterův syndrom

| Dotaz od: Michal

Muj dotaz je ohledne plodnosti muzu s timto syndromem. Muj pripad je takovy ze spermiogram vysel: zadna spermie v ejakulatu, nasledny geneticky test ukazal ze mam Klinefelterův...

Michale! U mužů trpících Klinefelterovým syndromem šance, že se stanou otcem existuje. Vše záleží na tom, zda zárodečný epitel ve vašich varlatech produkuje alespoň malé...

Po artroskopii kolene

| Dotaz od: Renáta

Pane doktore, byla jsem na artroskopii s kolenem zjištěno plica syndrom genus I sin, plica MP et IP, na kontrole v úterý mě byly vytaženy stehy, stím že koleno můžu postupně...

Stav kolena po artroskopii vyžaduje určitý čas ke zhojení i když nebyl proveden žádný větší operační výkon. Nevím jak jste po ASK dlouho. S opatrností můžete jistě víkendu...

Six sinus syndrom

| Dotaz od: Ivana



Karpální tunel

| Dotaz od: janka

Mám dotaz Při preventivní prohlídce mi zjistili, že mám na pravé ruce lehký syndrom k.p má na to vliv i tom že jsem v přechodu už 12 let. Můžu si nechat udělat nové měření u...

Pokud nemáte potíže, není důvod se znepokojovat. Navštívit jiného lékaře samozřejmě můžete, ale pokud potíže nemáte, není důvod k jakýmkoli zásahům - je to vaše zdraví a tělo...

Duhringův syndrom

| Dotaz od: Jitka





Uzliny

| Dotaz od: Jitka

Včera jsem byla na UZ krku kuli uzlinám. Paní doktorka řekla, že mám uzlinový syndrom. Kontrolovala uzlinky pod čelistí a na pravé straně v nadklíčku. Teď jsem s hrůzu zjistila...

Rozhodně se zbytečně nestresujte.Uzliny jsou struktury,které máme na těle všichni,jsou to dobří služebníci funkční imunity.Aktivace se projevuje zvětšením.Zdroj někdy vyplývá z...

PCOS

| Dotaz od: Anička

Chtěla jsem se zeptat jak se léčí PCO syndrom když chci otěhotnět?? Několik let jsem brala HA, a vše bylo ok. Se snoubencem si přejeme miminko a tak jsem asi před rokem vysadila...

Syndrom PCo by měl být přesně diagnostikován vaším gynekologem (někdy i endokriologem, spíše však gynekologem specialistou na endokrinlogii ) a také léčen, jde o komplexní...

Kořenový syndrom

| Dotaz od: Drahoslav

Můj problém se nazývá . Lumboischiadický kořenový syndrom iritačně-zánikový L4 vlevo na podkladě foraminální extruze disku do hloubky 10 mm vlevo- s útlakem L4 vlevo. Po sérii...

Nevidím přesný popis vyšetření magnetickou rezonancí, ale podle toho co jste popsal se stav nelepší. Pokud výhřez ploténky je větší a foraminální útlak a velikost výhřezu 10...

Dysplázie kyčelních kloubů

| Dotaz od: Zdenka

Dcera byla na vyšetření MRI k vyloučení syndromu kaudální regrese. Ten se bohužel potvrdil. Kromě jiných změn, s tím spojených, ji zjistili dysplázii obou kyčelních kloubů. V...

Stav je třeba kontinuálně sledovat ortopedem a dle změny stavu podle konkretního pacienta provést potřebná léčebná opatření. Rehabilitace je na místě a ortopedem jistě bude...

Obrna lícního nervu

| Dotaz od: Jozef

Chci se zeptat, od narození mám obrnu levé strany tzv. moebiuv syndrom. V dětství jsem si prošel mnoha pokusy, podle mě to byly pokusy. Ti lékaři, co mne léčili, asi navěděli...

Moebiův syndrom je relativně vzácné, geneticky podmíněné postižení, které je mimo jiné provázené oboustrannou obrnou lícního nervu. Prognóza obrny je v tomto případě dána...



Ehlers Danlos

| Dotaz od: roni

Chci se zeptat jestli je Ehlers Danlos syndrom (EDS) geneticky přenosný a jestli se popřípadě dá provést genetické vyšetření. Mamka má diagnostikovaný EDS (typ při kterém jsou...

Tento syndrom je geneticky podmíněný a je přenosný z matky na dítě. Doporučuji vám podrobné vyšetření na revmatologii. To, že máte od dětství takové obtíže s klouby jistě není...

Únavový syndrom

| Dotaz od: Romana


Pokud někdy proděláme infekci herpetickými viry /EB virus, CMV, virus HSV - způsobující opary/, tak tyto viry trvale zůstavají v klidové formě v organismu. Infekci těmito viry...

Syndrom

| Dotaz od: Kateřina



Výsledky krevního vyšetření

| Dotaz od: Markéta

Již několik let mám potíže se zvýšenou únavou, byl mi diagnostikován únavový syndrom, ale příčina zjištěna nebyla, proto jsem to přestala řešit a naučila se s tím nějak žít. V...

Velmi si vážím Vaší důvěry- myslím, že více si ji ale zaslouží Váš pan doktor. Zná Vás, Vaše předchorobí, zná historii Vašeho únavového syndromu. Pravděpodobně jste nyní...

Westuv syndrom

| Dotaz od: lenka

Muj peti lety syn ma diagnostikovany westuv syndrom na lecbu reaguje.ma zpomaleny vyvoj ale vyvoj pokracuje.navstevuje logopeda i presto ma vyvoj reci na urovni trileteho ditete...

Pokud je Váš syn v péči logopeda, je poměrně slušná šance, že se dostane lepší úroveň řeči. Nelze ale mít přehnaná očekávání a čekat, že bude nejednou vše v pořádku. Logopedická...

Uzliny

| Dotaz od: Jitka

Na co všechno se testuje krev když se vyšetřuje na uzlinový syndrom? A ovlivní výsledky gravidita (jsem ve 26.tt). Mám po viroze zvětšené uzliny na krku, jednu na tváři (měla...

Píšete ,že jste prodělala infekt. Po infektu mohou být uzliny zvětšené i delší dobu po infektu. Uzliny o velikosti 0,5 cm bych se neobávala. Z krve se dá vyloučit přítomnost...

Plicní problém

| Dotaz od: Dana

Prosím o radu. Léčím se s revmatoidní artritidou a nefrotickým syndromem, užívám kortikoidy a cyklosporin A. Od loňského prosince jsem 3x prodělala atypickou pneumonii, byla...

Plicní postižení u RA souvisí se zánětem drobných cévek, která RA provází, jde o tzv vaskulitidu. Nejdůležitější je opravdu dodržovat léčebný režim včetně dávek kortikoidů...

Mesiac po artroskopii kolena (syndrom plika) mi po dlhej chodzi,alebo dlhom stati koleno velmi opuchne a vytvoria sa mi na nom ako keby cervene flaky a aj take do modra vzdy na...

Kromě fotografieje třeba i vyšetření kiolena, zjistit stav jeho zateplení. Pokud k zarudnutí dochází v rozsahu provedené desinfeklce před artroskopií může se jednat o...

Výhřez ploténky

| Dotaz od: ondřej

Prosím o o váš názor.Mám tento nález-chronický VAS LS páteře s radikulárním syndromem L5 vpravo s recidivující dekompenzací při prolapsu disku L5-S1 o 9mm dle CT s velmi susp...

Míra fyzické aktivity záleží na intenzitě potíží. Obecně ale pokud jsou svaly podél páteře řádně posíleny pravidelným cvičením, není proti portovní zátěži větších námitek. Není...

SBS

| Dotaz od: Jolana

Chtěla bych se zeptat jak je to se syndromem třeseného dítěte. Nedávno jsem o tom viděla článek, který mě vyděsil. Mohu dítěti způsobit např.nezjištěné krvácení do mozku či...

Samozřejmě budte maximálně opatrná /pprudce nikdy nehoupejte/, ale tento syndrom se vztahuje předevšímna prudké otřesy hlavně rozzlobených a hlavně nevyspalých rodičů, kteří si...

PADANI VLASU

| Dotaz od: VĚRA

DOBRÝ DEN MÁM SYNA 13 LET KTERÝ MÁ DOWNŮV SYNDRON JIŽ 7 LET SE MU NA HLAVĚ UDĚLAJÍ KOLA BEZ VLASŮ U LÉKAŘE JSME PRODĚLALY RŮZNÉ VYŠETŘENÍ U ALERGOLOGA A NA KOŽNÍ JSME DLOUHO...

Souvislost pláče a vypadáváním vlasů slyším opravdu poprvé. Obratte se na imunologa, může být příčina imunologická (obzvlášt,když na kožním nic nezjistili) - provede potřebná...

Jak zit dal s pcos

| Dotaz od: ALENA

Obracim se k Vám s radou,jak zvladnou život s PCO. Prokazany syndrom PCO uz mam asi deset let .Je mi 32 poslednich deset let jen bojuji s vousy ,chlupy, akne ,tezkou nadvahou...

Účinek hormonální antikoncepce je možné "potencovat" přidáním dávky cyproteronacetátu v dávce 25-50mg podávaným společně s antikoncepcí např. 1-10. den cyklu. Je to antiandrogen...

Syndrom lepivých destiček

| Dotaz od: Lenka



FBSS

| Dotaz od: Anna

Dobrá den, v ZDN jsem četla o syndromu FBSS, ale nepochopila jsem, oč vlastně kráčí. Týká se to jen pacientů po operaci plotének nebo i při dalších operací páteře? Může k...

Stanovit indikaci k operaci je velmi odpovědné a náročné a ne vždy musí být příčinou bolestí v oblasti bedra výhřez meziobratlové ploténky. FBSS značí selhání chirurgické...

Westův syndrom

| Dotaz od: Petr

Muj 4 mesicni syn onemocnel Westuv syndrom zjistili jsme to pred 3dny a je hospitalizoven v BRNENSKE DETSKE NENOCNICI po vysetreni mozku ultrazvukem je vporadku jakou mame sanci...

Ochrnutí končetin do obrazu Westova syndromu nepatří. Westův syndrom se projevuje hlavně záškuby a křečemi končetin a také zpomalením/zastavením psychomotorického vývoje. Jak se...

Cushingov syndrom

| Dotaz od: Beáta

Chcela by som sa opytat, ci moze byt Cushingov syndrom dedicny. Mala ho moja mama vo veku 34r. Ja mam 21. Uz 10 mes. som nemala menstruaciu, (gynekol. vysetrenie-negativne...

Cushingův syndrom je způsobený nadbytkem kortizolu, hormonu kůry nadledvin. V 70% se jedná o postižení hypofýzy, podvěsku mozkového, která jeho sekreci ovlivňuje. Ve zbývajících...

! Kde v ČR mohou provést odborné vyšetření na Primární ciliární dyskinézi (Syndrom nepohyblivých řasinek dýchacího epitelu). Děkuji František, Plzeň

Františku! Toto vyšetření jistě provádí v motolské nemocnici (2.lékařská fakulta UK). Nežli se tam rozjedete, doporučuji zeptat se telefonicky v plzeňské fakultní nemocnici.

POLYNEUROPATICKÝ SYNDRÓM

| Dotaz od: renca

Prosím Vás , čo je to INCIPIENTNÝ DEMYELIZAČNÝ POLYNEUROPATICKÝ SYNDRÓM. Toto mi napísali ako výsledok EMG vyšetrenia. mám 40 rokov,doteraz som bola stále zdravá. Ďakujem. Renča

Jde o označení možné poruchy nervů (slovo neuropatie), která by mohla být způsobena porušením obalů nervů /označuje to slovo demyelinizace/. Na bližší informace ev. výsledky z...

Rozdíl

| Dotaz od: Mirka

Dá se vyléčit : chron.LS,t.č.bez kořen.a míšní leze na CB syndrom bilant bez jakýkoliv zákroků jen na lécích uklidňující bolest a občasných rehabilitacích-magnety

Dotaz není zcela srozumitelný, nicméně obecně lze říci, že skoro každá bolest zad a šíje způsobená degenerativním postižením páteře může samovolně ustoupit i bez jakékoli...

Vyšetření hustoty kostí

| Dotaz od: Lenka

Pane doktore. Po zjištění Sudeckova syndromu po operačním stavu v koleni mi doporučil lékař vyšetření na osteologii. Tam mi řekli, že mě mohou vzít nejdříve za dva měsíce, tak...

Neuvedla jste základní diagnozu, příčinu vzniku Sudeckova syndromu. Pokud diagnioza KRBS I, t,.j. Sudeckova syndromu bude potvrzena jje vhodná oéčba pohybová, léčba s mírnou a...

Downův syndrom

| Dotaz od: Patrik







Hypotonický syndrom

| Dotaz od: MR

Prosím Vás o radu. Je diagnoza lehčí hypotonický syndrom totožná s hypotonií, nebo hypotonie vzniká jinak? Děkuji. S pozdravem MR

Hypotonie je jeden izolovaný příznak, hypotonický syndrom poukazuje na přítomnost tohoto příznaku, případně doprovázeného jinými typickými příznaky. Nevím o tom, že by tyto...

Syndrom suché oko

| Dotaz od: Iva

Pane doktore, již skoro dva roky mám syndrom suchého oka - denně používám umělé slzy, avšak můj problém se nadále zhoršuje - ostré světlo, tlak v očích, bolest v očích atd.. Na...

Toto se operačním zákrokem řešit nedá. Bohužel máte porušený slzný film, který se skládá z vodnatých a lipidových (tukových) složek. Právě lipidy jsou zodpovědné za odolnost slz...

Klinefelterův syndrom

| Dotaz od: Jitka





Chtěla jsem se zeptat co znamená syndrom baastrup L2-5,artroza IVkloubu4/5/S1 bilat,osteofyty krycích ploch s maximem na L3 a canalis sacralis apertus. Děkuji za odpověď.

Artrosní změny, degenerativní změny, kloubníchz plošek na meziobratlových kloubech. v oblasti 4..,5. bederní a 1. lřížový obratel, kost svatá. Osteofyty - výrůstky okrajů...

Merkelson-Rosenthalův syndrom

| Dotaz od: Zdenka

Víc jak 10 let , se léčím Merkelson-Rosenthalův syndrom . Poslední léta mám problém s kloubama má to souvislost ? Děkuji za odpověď Soboličová

V klasickém popisu tohoto syndromu potíže s klouby nejsou popisovány. Vzhledem ke granulomatose je nelze vyloučit. Přesto by bylo dobré se poradit s revmatoloogem, odebrazt...

Treacher collins syndrom

| Dotaz od: Jitka

Jsem v 8. týdnu těhotenství. Moje mladší sestra má Treacher collins syndrom. Je ohroženo nějak moje dítě, je nějaká pravděpodobnost, že by tento syndrom mohlo mít? Moc děkuji...

Jitko! Treacher collins syndrom je autosomálně dominantní onemocnění, to znamená, že riziko, že rodič s tímto syndromem přenese mutaci na svého potomka, je 50%. Pokud vy tímto...

Guillain-Barré syndrom

| Dotaz od: Natali



Solární syndrom

| Dotaz od: Kateřina

! Ráda bych se zeptala jak je možné se zbavit tzv.solárního syndromu..Trpím již několik týdnů bodavou bolestí v oblasti solar plexus,která občas vystřeluje až pod žebra...


Tietzův syndrom

| Dotaz od: lenka



Karpální tunel

| Dotaz od: Monika

Před rokem mi bylo sděleno,že mám syndrom karpálního tunelu středně těžký.Nejdříve byl lehký,ale jak jsem nastoupila do práce tak se mi to zhoršilo protože ruka je zatěžkávána...

Operace není vždy nutná, podmínkou je provedení vyšetření EMG, stav vodivosti nervů končetiny právě v oblasti zápěstí. Řada těchto potíží je způsobena změnami krční pateře...

Clostilbegit a PCO

| Dotaz od: Michaela P.

Mám takový dotaz.Mám syndrom polycystických ovárií a chtěla bych se zeptat jestli je clostilbegit účinný na ovulaci při tomto problému,už jsem brala clomhexal,ale bez výsledků...

Clostibegit je samozřejmě účinný i při tomto onemocnění, jeho užívání bych ale spíše nedoporučovala z hlediska možných rizik zhoršení choroby.

Syndrom polycystických ovarií

| Dotaz od: Sylvie

Byl mi diagnostikován syndrom polycystických ovarií a nasazena hormonální antikoncepce Minerva. Zajímalo by mě, co je příčinou vzniku tohoto syndromu a zda-li je možné jeho...

Příčina bohužel není známa,léčba spočívá v podávání antikoncepce, a v případě přání gravidity indukcí ovulace, někdy se používala i léčba operační,ale je nebezpečí recidivy...

Krční páteř

| Dotaz od: Kristýna

Byl mi diagnostikován Scheuermannuv syndrom, k tomu se mi ale neustála blokuje krcni pater, nekdy je to uz opravdu neprijemne, neni den, aby me krcni pater nebolela, mam i...

Pokud nemáte závažněšjí chorobou způsobenou anatomickou změnu v oblasti krční pateře tak aniž bych viděl váš rtg snímek a strukturu pateře a její pohyb myslím, že nošení límce...



Aspergerův syndrom

| Dotaz od: Radka



Krcove zily

| Dotaz od: eva

Rada by som opytala. Trpim antifosfolipidovym syndromom, dvakrat som prekonala embolizaciu pluc. V sucasnosti sa mi zacinaju vytvarat krcove zily na nohach. Na internete som...

Ve vašem případě bych přístroj nedoporučoval. Bude vhodné to ještě probrat s vaším ošetřujícím lékařem, nevím jaké užíváte léky a další informace stran zdravotního stavu.

Sudeckův syndrom

| Dotaz od: Jana

Pane doktore. Byl mi zjištěn Sudeckův syndrom, Chirurgie - 01.12. 2012 sem utrpěla úraz levé dolní končetiny ( kotníku ) bylo mi doporučeno ledování a klid na lůžku, 09.01. 2013...

Neuvedla jste, jaká byla diagnoza poranění hlezna, o jaké trauma se jednalo, jaké je postavení na rtg po léčbě, zda jsou změny na kostech ve smyslů ostrůvkové osteoporozy...



Syndrom suchého oka.

| Dotaz od: Michal

Již delší dobu zkouším různé kapky a gely které by mě měly pomoci zbavit se syndromu suchého oka, ale žádné z běžně dostupných mi nepomáhají. Nevěděl byste o nějaké...

O žádné alternativní léčbě bohužel nevím, zkuste se obrátit na někoho z tohoto oboru. hezký den

Od minuleho roku s dg,dyspepsický syndrom žal. kdy jsem skončil v nemocnici na kapačkách a ujištěním že se vše spraví mám stále problemy,po ránu,jen vstanu,přelevání ve...

Doporučoval bych znovu kompletní vyšetření na gastroenterologii a zároveň i na alergologii a imunologii. Může se totiž jednat o reakci na nějaké potraviny atd. Hezký den.

Chtěla jsem se zeptat, zda mohu trpět premenstruačním syndromem, když beru antikoncepci (asi 2 roky, 21 × + sedmidenní pauza). Vždy přibližně týden někdy už třeba i 14 dnů před ...

Pokud Vám antikoncepce sedí, neměňte ji. Co popisujete výše je typický projev normálního menstruačního cyklu. Včetně PMS.

Neuralgie CB

| Dotaz od: carole

Byl mi diagnostikován těžký pravostranný cervikobrachiální syndrom a doporučena operace.Existuje i jiné - neoperativní řešení? Bolesti se dají vydržet.Operaci bych chtěla...

Příčinou bývají blokády a poruchy krční páteře. Najděte si dobrého fyzioterapeuta a zkuste páteř rozcvičit a rozhýbat.

Jsem těhotná a bylo zjištěno že mé dítě má 1:18 riziko na Down syndrome. Vím, že je ještě předčasné řešit co bude když to amniocentéza potvrdí, ale můj psychický stav mi...

Nemějte obavy,kdyby k tomu muselo dojít, bude gravidita přerušena maximálně šetrným způsobem v celkové anestezii. Příjemný den

Výrůstek na ruce

| Dotaz od: Štěpík

Chtěla bych se zeptat jestli se operuje komplexní regionální bolestivý syndrom(Sudeckův syndrom.)?

Ne Sudckův syndrom, KRBS I, není předmětem operačního léčení.

Likvor

| Dotaz od: Cupik

Dnes jsem byla na diagnostice a tam mi vyšel likvorně hypertenzní syndrom, likvorně-venózní discirkulace a šířka třetí ventrikulární komory mozku 6,4. Mohla bych se blíže zeptat...

Neuvádíte, na jaké diagnostice jste byla, tudíž nelze na dotaz blíže odpovědět. M. Hlavačková

Je mi 18 let a trpím algoneurodystrofickým syndromem 3.stadia a idiopatickou anafylaxí. Právě se chystám na sympatektomii PDK. Tímto problémem trpím už 2 roky, poslední 3 měsíce...

Nárok na částečný invalidní důchod posuzují posudkoví lékaři Okresních správ sociálního zabezpečení, doporučoval bych proto dotaz směřovat tam. Hezký den.

Mám již 5 let diagnostikován chronický únavový syndrom, jehož hlavní projev je stálá tupá bolest svalů (+ přidružené problémy, teplota, bolestivé uzliny, chron. uroinfekce...

Lidský organismus na změny počasí samozřejmě reaguje, jedná se totiž po "rozhození" tzv. biorytmů. Co se bolesti svalů týče, může se jednat jak o usazení kyseliny mléčné ve...

Spineni pred menstruaci

| Dotaz od: Pavlina

Delsi dobu me trapi spineni pred menstruaci asi 8 dni a silny predmenstruacni syndrom.Vsechna vysetreni mam v poradku(cytologie,chlamidie)jine mi nedelali.Lekarka mi rikala ze...

Vaše obtíže jsou poměrně záhadné. Já osobně bych zkusila jiný druh antikoncepce jakožto pokus zda se úpravou hormonálních hladin Váš problém nezmírní.



Dušnost-srdce?

| Dotaz od: Silva

Prodělala jsem po porodu hellp syndrom s rozpadem krevních destiček, poté 4dny na UPV a v umělém spánku, po propuštění domů, již 1,5 měsíce mám pocit, že se mi špatně dýchá, v...

Vzhledem k tomu, že jste byla velmi podrobně vyšetřena specialisty, nemůže žádný lékař jen na základě znalosti dílčích nálezu "vymyslet" něco nového jako zdroj Vašich obtíží...

Mám dlouhodobé potíže s únavou, které z větší části odpovídají únavovému syndromu - funguju tak na 50% síly zdravého člověka, po nemoci nebo při oslabení i na mnohem méně...

Doplnila bych i imunologické vyšetření, aby se vyloučilo autoimunitní onemocnění. Nnyí začínaá i pylová sezona, píšete , že jste alergikčka, u některých pacientů se jako příznak...

Antikoncepce

| Dotaz od: Sylvie

Byl mi diagnostikován syndrom polycystických vaječníků a nasazena antikoncepce Minerva s antiandrogenním účinkem. Netrpím hirtuismem, akné, nadváhou, nepravidelnou menstruací...

Ano,pokud netrpíte žádným z příznaků,které jste vyjmenovala je tato antikoncepce pro vás vhodnější. Příjemný den

Rdeční vada plodu

| Dotaz od: Eva

Je mi 34 let jsem těhotná 21+5 a zjistili u plodu falotovu tetralogii. Di georgův syndrom zatím nepotvrzen čeká se na výsledky AMC. Jsem z Brna a mám ještě dvě zdravé děti a...

Já osobně bych se zařídila dle rady genetiků. Máte již 2 zdravé děti a samozřejmě možnost pokusit se o další zdravé dítě. Péče o nemocné dítě rozhodně bude náročnější, a...

MENIEROV SYNDROM

| Dotaz od: JAROSLAVA

! CHCEM VAS POPROSIT O RADU.MOJEJ SESTRE PRED 3 DNAMI ZISTILI MENIEROV SYNDROM.MAVA CASTO ZAVRATE,NEVOLNOST A TLAK V UCHU.ROBILI JEJ NEJAKE AMBULANTNE VYSETRENIA NA USNOM A...

O CT vyštření samozřejmě zažádat můžete, pokud se však jedná o jasnou Menierovu chorobu již bych jej nedoporučovalaa. Je dobré s sebou nosit kartičku jakým trpí onemocněním a co...



Můj problém se týká mého přítele, který má syndrom bílého pláště a proto prosím o radu zde v poradně. Je mu 25let, příležitostný kuřák, zaměstnání sedavé v kanceláři. Známe se 3...

Podle charakteru potíží, popisovaných u Vašeho přítele bych určitě doporučila vyšetření odborníkem alergologem k vyloučení nebo potvrzení bronchiálního astmatu, chronicke rymy...

Pcos

| Dotaz od: Tina

Chtěla bych se zeptat zda jde syndrom pol. ovarií zjistit pouze ultrazvukem? V listopadu jsem byla na laparoskopii s podezřením na endometriozu, byly by polycystické vaječníky...

Dle UZ lze poznat polycystické vaječníky, pokud jsou, ovulace obvykle neprobíhá. pokud nechcete těhotnět, lze nasadit antikoncepci, obvykle při snížení hmotnosti se vše dostane...

Hormon kortizol

| Dotaz od: Edita

Trpím poměrně těžkým únavovým syndromem. Chtěla jsem se zeptat, jestli by mi na endokrinologii mohli udělat krevní testy na koncentraci kortizolu? Kdyby tam byla snížená...

Edito! Hladinu kortizolu je samozřejmě možné zkontrolovat pomocí krevního testu, domluvte se s vaším endokrinologem. Náraz do oblasti ledvin bych do souvislosti s únavovým...

Help syndrom

| Dotaz od: Dáša

Před 2 léty, u porodu císařským řezem se u mne vyskytl help syndrom. Hlavním problémem bylo selhání jater, a proto jsem byla 2dny na JIPce. Také mi byla zjištěna zvýšená...

Dášo! S tímto dotazem se obraťte na svého gynekologa. Máte-li trombofilní stav, je třeba upravit léčbu v souvislosti s možným otěhotněním a v těhotenství si budete muset...

Porod s únavovým syndromem

| Dotaz od: Alena

Ráda bych se zeptala jestli máte nějakou zkušenost se ženami jež trpí únavovým syndromem a čeká je porod. Již dva roky trpím únavovým syndromem,i když po roce a půl došlo ke...

Možnost epidurální anestezie lze ve Vašem případě teoreticky použít, samozřejmě po předchozí konzultaci s porodníkem (gynekologem), který musí zvážit případné kontraindikace. U...

Hyperandrogenní syndrom

| Dotaz od: Anna



Porucha spánku

| Dotaz od: Karel

Přečetl jsem si na centrum.cz článek o poruše spánku zvané syndrom nočního přejídání, který mě přesně vystihuje. Několikrát za noc se vzbouzím a nedokáži usnout dokud "neukojím...

Měl byste navštívit specializované pracoviště pro léčbu poruch spánku - např. ve Všeobecné fakultní nem. v Praze na neurologické klinice. A ev. také psychiatra, někdy bývají...

Sudeckův syndrom

| Dotaz od: Lenka

Pane doktore. Před chvílí jste mi odpovídal na problém ohledně Sudeckova syndromu. Ten u mne nastal po úraze kolene, kdy mi nechal můj ortoped 3měsíce koleno nehybné a...

KRBS I, Sudeckův syndrom má vždy dlouhodobý průběh a někdy trvají potíže a změny na kostech až 5 let. Podle popisu děláte pro zlepšení stavu vše co je možné. Stran medikace...

Syndrom ústa ruka noha

| Dotaz od: Hana

Dnes byl dětskou lékařkou mým dcerám diagnostikován syndrom ústa ruka noha. Naštěstí zatím máme mírný průběh, několik puchýřků na nohách a rukách + drobné osypání, 1-2 puchýře v...

Jde o běžné respiračně přenosné onemocnění, takže se chovejte jako při jiné lehce probíhající virose. Inkubace je 3-5 dní, do 8-10 dní dojde ke zhojení kožních a slizničních změn.

Zvýšený bilirubín

| Dotaz od: Radana

Pane doktore, vím, že mám Gilbertův syndrom. Hodnoty bilirubinu se pohybují okolo 46 , ostatní hodnoty u jater. testů jsou v normě. Beru antikoncepci se sníženou hladinou...

Záleží především na klinickém obrazu, hodnoty bilirubinu jsou spíše doplňkový údaj. Hodnoty ale mohou být až do 100 μmol/l. Hezký den.

Vysoký tlak u Gynekologa a HA

| Dotaz od: Lucie

Mám dotaz ohledně vysokého tlaku u lékaře a hormonální antikoncepce. Trpím syndromem bílého pláště, u doktora je vždy tlak vysoký (nadměrně vysoký je však i tep, okolo 120...

Je to rozhodnutí paní doktorky, která je zodpovědná za předepsání receptu. Holter není určitě nijak stresující vyšetření, a pokud chcete od paní dotkorky recept na antikoncepci...

Warfarin a vacushape

| Dotaz od: Martina

Paní doktorko, mám diagnostikován sekundární antifosfolipidový syndrom (projev kritické ischemie prst I.dx nohy s okluzí cévní v distální části tepen řečiště - stp...

Vhodnost vacushapu ve vašem případě by měli posoudit vaši ošetřující lékaři, kteří znají vaši anamnézu do všech podrobností.

Dotaz

| Dotaz od: jitka

Chci se jen zeptat byl mi nahodne pred tremi lety nalezen utlakovy syndrom horni hrudni aparatuty v pravo mela jsem totiz bolesti ruky ale k tomu se pote pridali bolesti hlavy...

Útlakový syndrom může vyvolávat přesně Vámi popsané symptomy. Doporučuji proto znovu vyšetření na neurologii. Hezký den.

Unava

| Dotaz od: Inka

Před časem jsem vám pokládala dotaz ohledně únavového syndromu. Shrnu to: únava od podzimu, bolesti hlavy, svalů, kloubů, jsem pořád unavená a špatně se soustředím, z únavy jsem...

Myslím,že by bylo vhodné navštívit lékaře oboru alergologie-imunologie.Dokáže vyšetřit funkci různých složek imunitních funkcí a posoudit Váš individuální stav.

Syndrom suchého oka

| Dotaz od: Alena

Po vyšetření v oční ambulanci mi bylo sděleno, že mám oči zdravé, avšak "syndrom suchého oka".Bohužel po 3.měsíční aplikaci gelu a kapek "umělých slz" nenastalo zlepšení stavu...

Pokud Vám tečou slzy, ale oko je stále suché, může jít i poruchu průchodnosti slzných kanálků - specializované vyšetření by yblo vhodné (funkční odtoké testy).

Sjogrenův syndrom

| Dotaz od: Dara



Paní doktorko,můj bratr 34 let má down syndrom.Tento týden mu diagnostikovali epilepsii,která má velmi mírné příznaky.Jde mi o diagnostiku alzheimra u osoby s down syndromem.Má...

Tyto léky únavu způsobují velmi často, časem by ale měla únava ustupovat. Vámi popisované příznaky souvisí s Downovým syndromem, než rozvojem Alzheimerovy choroby, navíc na...

Beru Propycil na štítnou žlázu a protože mám ještě i chronický únavový syndrom tak jsem si na podporu imunity koupila Hlívu ústřičnou a Koenzym Q10 a chci se zeptat jestli je...

Ano, můžete.

Nefroticky syndrom

| Dotaz od: josef

Potreboval bych od vas poradit..Uz rok se lecim na Nefroticky syndrom - Idiopaticka membranozni glomerulonefritida. Lecbu sem zacal nekdy v kvetnu minuleho roku.Lecen sem byl...

Souvislost s onemocněním menisků se mi zdá spíše nepravděpodobná. Pokud nezabere cyklofosfamid, je možné, že bude nutné léčbu změnit, k dispozici jsou ještě jiné léky na...

Methotrexate a antikoncepce

| Dotaz od: Růžena

Mám diagnostikovanou RA a Sjögrenův syndrom a nově jsem začala brát methotrexate (10mg týdně) a kyselinu listovou (1 tbl.). Chtěla jsem se zeptat, zda užívání kombinace těchto...

Metotrexát nesnižuje funkci antikoncepce.

Sudeck

| Dotaz od: Lenka

Pane doktore. Mohl byste mi prosím říci, zda se z mé diagnözy Sudeckův syndrom II může vyvinout i atröza ? Mám už opravdu velký strach. Před dvěma dny jak napadl ten nový sníh...

Sudeckův syndrom a artroza jsou choroby, které nemají přímou souvislost, Sudeck není příčinou, degenerativní změny probíhají v kloubech i v jiných souvislostech. Pokud jste...

Cervikokraniální syndrom 2

| Dotaz od: Margarita



Chtěla jsem se zeptat, zda mohu trpět premenstruačním syndromem, když beru antikoncepci (asi 2 roky, 21 × + sedmidenní pauza). Vždy přibližně týden někdy už třeba i 14 dnů před ...

Dobr den, o premenstruační syndrom se nejedná, pravděpodobně se ani nejedná o problémy související s antikoncepcí. Při pravidelném užívání je antikoncepce vždy spolehlivá.

Dotaz k výsledkům EMG

| Dotaz od: Markéta

Jako závěr EMG vyšetření mi byl diagnostikován syndrom karpálního tunelu lehkého stupně oboustranně, elektrofyziologické změny, které odpovídají vícekořenovým chronickým změnám...

Na EMG máte lehký karpální tunel a zřejmě útlak kořenů bederní páteře, možná při výrůstcích na páteři,. Důležitá je zejména rehabilitace, dle jejího efektu bude stanoven další...

Vážená-ý paní-eMUDr. Mám cervikokrální syndrom s iradlací do pravého loketního kloubu.Nález pacient v plném ID pro vertebrogení syndrom.RTG omartroza a AC artroza (ze dne 6.1...

Pokud se na práci cítíte, klidně chodte, pokud ne, penízky budou na výplatní pásce pro někoho jiného. Hezký den.

Ivf

| Dotaz od: andrea

Mám po dvou spont.potratech a 1 nevydařeném ivf. 33let.antifosfolipidový syndrom,nyní beru acidum folicum,anopyrin,medrol jako přípravu před druhým ivf. na to jsem měla jít...

Přesto si zavolejte do IVF centra, poradí vám i jiný lékař v ambulanci, když jej informujtete (vyhledá si i dokumentaci a může do ní nahlížet, což já nemohu), je to lepší než...

Nervy a zuby

| Dotaz od: Majda

Chci se zeptat, zda je možné, aby cervikokraniální syndrom nebo potíže s krční páteří uměli vyvolat jakési mrazení v zubu(ech)-divný pocit v něm(nich) za podmínek, že zuby z...

Teoreticky to možné je , doporučovala bych ještě vyšetření neurologem.

U dětí se syndromem Prader-Willi je vývoj řeči často problematický a opožděný. Rodiče však nemusí jen nečinně čekat na pokroky, mohou jim sami napomáhat mnoha způsoby. Také...  celý článek
Cestování se v posledních letech stalo velice oblíbenou činností mnohých z nás. Navíc existuje opravdu mnoho způsobů, jak se po světě pohybovat. Nejrychlejší a nejbezpečnější...  celý článek
Exfoliační syndrom je nejčastější příčinou sekundárního zeleného zákalu, to znamená zeleného zákalu vyvolaného vedlejšími příčinami. Na vznik exfoliačního syndromu má přitom...  celý článek
Sjögrenův syndrom patří mezi další členy rodiny autoimunitních chorob. Sice není jednou z těch nejčastějších, ale i přesto svým majitelům dokáže velmi znepříjemnit život. Jedná...  celý článek
Mnohé projevy alergií jsou dobře známy – rýma, kýchání, slzení očí nebo třeba vyrážka na kůži. Málokdo, i z řad lékařů, však na alergii pomýšlí, pokud je pacient "pouze" unavený.  celý článek
Být alergikem znamená dávat si neustále pozor a myslet trochu dopředu. Ve střehu by tito lidé měli být i při nákupu potravin. Některé totiž mohou spustit alergickou reakci...  celý článek
Kouření ženy v těhotenství má velký vliv také na její nenarozené dítě. Proč? Důvodů je celá řada. Třeba riziko úmrtí dítěte.  celý článek
Když se člověk rozhodne změnit svůj život, většinou to chce vzít tzv. od podlahy. Časté bývá předsevzetí přestat kouřit a zároveň hubnout.  celý článek
I tak nějak podobně může tančit vaše srdce po vydařeném večírku, kde není o alkohol nouze. A nezáleží na věku, stáří ani na tom, co pijete. Alkohol zkrátka srdci a ani našemu...  celý článek
Nefunkční vaječníky patří mezi typické rysy Turnerova syndromu (TS). Pacientkám je proto podávána terapie náhradními hormony (HRT - Hormon Replacement Therapy).  celý článek
I když ne všichni odborníci souhlasí, podle výsledku statistik jsou kojenci spící v jedné posteli se svými rodiči až pětkrát více ohroženi syndromem náhlého úmrtí kojence než...  celý článek
Budu stejně vysoký jako táta, nebo budu spíš po mámě? Tuto otázku si v dětství jistě položil každý z nás. Dnešní společnost totiž klade na tělesnou výšku velký důraz.Proto je...  celý článek
Toužíte po dítěti a stále to nejde? Je možné, že vás čeká léčba neplodnosti. Proces, při kterém se vajíčko oplodní mimo tělo, tedy "in vitro".  celý článek
Ne moc podařené léto je za námi, mlhavý podzim před námi. Opálení mizí, začínáme přitápět a rozsvěcet zase o chvíli dřív… Pokud se s nevlídností nastávajících měsíců odmítáte s...  celý článek
Pokud naše imunita rozhodne, že je daný alergen pro tělo nežádoucí, začne proti němu bojovat. Bohužel, taková bitva, zvláště vyskytuje-li se alergen denně v našem okolí, může...  celý článek
Bolest v oblasti zápěstí může mít mnoho příčin. Jednou z těchto příčin je takzvaný syndrom karpálního tunelu. Někteří pacienti tento stav laicky nazývají jako ucpané kanálky na...  celý článek
Vliv výskytu bezdeší u lidí důchodového věku na jejich život není nijak veliký. K tomuto závěru dospěli španělští vědci ve své studii. Naopak nejdůležitější faktory ovlivňující...  celý článek
Konzumace alkoholu během těhotenství s sebou nese velká rizika pro plod. Zejména v prvních třech měsících, kdy někdy matky o svém stavu ani neví, je alkohol pro plod velmi...  celý článek
Hepatitida typu C je už sama o sobě dosti závažnou chorobou, která velmi často přechází do chronicity a způsobuje nemocným nemalé obtíže. K tomu navíc existují faktory, které...  celý článek
Početí dítěte je okamžik, který si mnoho párů plánuje a pečlivě se na něj chystá. Měla by to být chvíle plná radosti a vášně. Dobu oplodnění ale může ovlivňovat řada faktorů...  celý článek
Trpíte bolestí rukou a zápěstí? Nedokážete si osolit polévku a psaní na počítači vám začalo nečekaně dělat potíže? Zbystřete, může se jednat o jeden z příznaků akromegalie, tzv...  celý článek
Růst je velmi citlivým ukazatelem dětského zdraví. Je to velmi složitý proces, který podléhá řadě vlivů jak vnějších, tak vnitřních. Je-li růst normální, bývá považován za...  celý článek
Tato velmi častá potíž patří nejen mezi typické výmluvy dam odmítajících pokusy o sexuální kontakt, ale i k nejběžnějším zdravotním problémům obecně. Během roku potká bolest...  celý článek
Lidé s alergií na pyl jsou poměrně často alergičtí i na některé potraviny rostlinného původu, syrovou zeleninu nebo ovoce. Objevuje se u nich takzvaná zkřížená reakce, to...  celý článek
Problémy s unavenýma očima má téměř každý člověk, který používá v práci po celý den počítač. Dodržováním jednoduchých pravidel ale můžete svým očím výrazně ulevit.  celý článek
Vzestup teploty je projevem boje organismu proti chřipce. Je-li ovšem teplota příliš vysoká, může být takový stav pro organismus nejen nepříjemný, ale i nebezpečný.  celý článek
Potravinová alergie je významným projevem dědičné vlohy reagovat přecitlivěle na látky z okolního prostředí (atopie). Samotná postihuje především malé děti, ve spojení s alergií...  celý článek
Lidé postižení syndromem Prader-Willi projevují charakteristickou nenasytnost. Přehnaná konzumace potravy ovšem rychle vede k nadváze a obezitě už v dětském věku. Co ale dělat...  celý článek
Cukrovkou trpí v České republice téměř 820 tisíc lidí. Cukrovka obvykle nebolí. Avšak její komplikace, mezi které patří i diabetická neuropatie mohou být velmi nepříjemné. Někdy...  celý článek
Zvýšená hladina prolaktinu je chorobným stavem zodpovědným za nežádoucí tvorbu mléka a některé případy neplodnosti.  celý článek
Houby mohou být pro alergika zákeřné. Alergická reakce totiž může nastat po vdechnutí i požití alergenu a také při pouhém kontaktu s kůží.  celý článek
 
 
 
 
  • Vstup do pochvy Mám takový problém. když mám pohl. styk, můj partner když do mě...
  • Masturbace Je normální, že když jsem přes víkend doma tak masturbuju i 3x denně...
  • Jsem alergik, ... Jsem alergik, od podzimu chodím na injekce na alergii...
  • Bezradná Pane doktore.Není to tak dlouho co jsem Vám psala o potížích s výtokem...
Nejnověji hodnocení lékaři
 
Naposledy čtené:
Medicínská poradna uLékaře.cz<br />Položte dotaz přímo z mobilu HLASUJTE PRO
APLIKACI

kategorie
Pro lepší svět