Ha

Je mi 43.let jsem po operaci štítné žlázy ta mi byla celá odstraněna a chtěla bych poradit vhodnou antikoncepci dříve jsem užívala TRiregol ale ten jsem vysadila .

Odpověď odborníka:

Zdravím Vás... myslím že v tomhle by neměl být žádný problém a můžete se vrátit k tomu s čím jste byla spokojená, samozřejmě je potřeba nastavit dobře chybějící dávku hormonu štítné žlázy, což někdy pár měsíců trvá a je potřeba častěji toto kontrolovat, ale na samotnou HA by toto nemělo mít žádný vliv a samozřejmě se poraďte se svým gynekologem, zdali není vhodnější nějaká jiná novější forma HA a případně toto pak zkonzultovat s endokrinologem, který vám bude léčit a předepisovat chybějící hormon štítné žlázy... ale nějaké významné ovlivnění těchto věcí navzájem zde moc není, samozřejmě je lepší nějakou dobu vyčkat po operaci a nemíchat hned oba léky než se stav nějak stabilizuje, ale pak by v tom neměl být problém... díky, pěný den.

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: