Ha a nitrofurantoin-ratiopharm

Dobrý den, beru HA Triregol 21+7 a lékař mi kvůli opakovanému zánětu moč. cest předepsal Nitrofurantoi. Říkal, že se nejedná o antibiotika, ale na krabičce i v příbalovém letáčku se píše, že je to "antibiotikum". Na druhou stranu se tam ale nepíše o žádných interakcích s HA. Chtěla jsem se zeptat, jak je to tedy doopravdy a zda 10i denní užívání Nitrofurantoinu ovlivní moji HA Triregiol a zda je doporučeno během léčení a například ještě týden po ukončení léčby používat i jinou kontracepční metodu? Děkuji za rychlou odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Nitrofurantoin nesníží účinek antikoncepce, není třeba používat doplňkovou antikoncepční metodu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: