Pneumokok ve výtěru z nosu, odstranění nosní mandle

Dobrý den, mám syna-5let, v říjnu trápil syna kašel, hlavně když ulehl ke spánku. Naší dětskou lékařkou bylo doporučeno vyšetření na ORL a alergologie. Na ORL zjištěná střední až větší nosní mandle, ve výtěru z nosu zjištěn pneumokok. Přeléčen ATB, po kontrolním výtěru pneumokok ojediněle, potom měl svůj 1.zánět středního ucha (prý to ale vypadalo, že je virového původu - za cca 5 dní byl úplně fit), udělán kontrolní výtěr(více než před měsícem) - pneumokok hojně. Dr. neléčila, doporučila nejdříve luivac, pak změnila,že lepší bude odstranění nosní mandle (ale syn nehuhňá, nechrápe v noci ani dříve nebýval nadprůměrně nemocný jen na podzim střední ucho a minulý týden podruhé). Dnes jsme byli na alergologii-imunologii a tam Dr. řekl, že by s odstraněním mandle zatím počkal, když není úplně velká a mechanicky nevadí a na pneumokoka užil jako zbraň očkování, že by ho mohlo vypudit. Ráda bych znala ještě názor dalšího odborníka.... Navíc nám nebylo zakázáno chodit do kolektivu, pneumokok mívá prý cca 40 dětí a nic jim nezpůsobuje. Prosím Vás tedy o radu a odborný názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, já bych se přikláněla spíše k názoru pana dr. z imunologie, na odstranění nosní mandle je jistě čas, počkejte do stabilizace situace event. jak se bude dále vyvíjet. S očkováním souhlasím, mohlo by to zvýšit podstatně imunitu chlapce proti pneumokokovi a potom byste nemusela ani mít obavy v dětských kolektivech. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x