Vysazení ha - absence ms

Dobrý den, letos v únoru jsem po více než 7 letech vysadila anitkoncepci. Měla jsem v plánu vysadit po dobrání platíčka, ale měla jsem náhlé silné bolesti hlavy a lékař mi doporučil vysadit okamžitě, dokud se nezjistí, kde je problém. Problém byl v krční páteři - nesouvisel tedy s antikoncepcí. Vysadila jsem po čtvrté pilulce. Přišlo cca 2 denní slabé špinění, což bylo 8.února a od té doby stále čekám na menstruaci. Před braním HA jsem měla cyklus pravidelný, dá se říct naprosto bezproblémový. Mám ještě čekat, nebo se obrátit na lékaře? Může tato absence ms být následkem toho výše zmíněného vysazení po 4. pilulce? Těhotenský test mi vychází negativní. Děkuji za odpověď a přeji krásné jarní dny.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po vysazení antikoncepce, která byla užívána dlouhodobě, se může první cyklus prodloužit až na 3 měsíce. Po této době již lékaře navštivte, pokud se cyklus neupraví.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: