Těhotenství při antikoncepci

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je možné otěhotnět při užívání hormonální antikoncepce. Užívám ji přes 11 let. Nyní jsem zapomněla po menstruaci vzít 1.tabletu v balení - Minerva. Vzala jsem si tedy další o den později v klasickou hodinu, jako vždy, ale 3. a 5. den jsem s partnerem provozovala přerušovanou soulož. Nicméně od té doby mám zažívací potíže, již 3. den mě trápí střevní problémy, ale nezvracím. Ráda bych věděla, zda je možné i přesto otěhotnět. Mimochodem mám problémy se štítnou žlázou, zatím se neléčím, protože se nejedná o vysoké hodnoty, ale byla jsem upozorněna, že pravděpodobně budu mít problémy s otěhotněním, takže když budu chtít miminko, musím se dostavit předem na nasazení vhodné hormonální léčby. Jaká je tedy podle vás pravděpodobnost těhotenství? Nebo se jedná jen a čistě o podrážděný žaludek třeba z jídla? Žádné bolesti podbřišku nemám, jen citlivý žaludek. Vzhledem k pravděpodobnosti narození postiženého dítětě se raději ptám, abych případně mohla tuto možnost vyloučit. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Spíše to vypadá na zažívací problém, i když otěhotnění při vynechání tablety o dobu delší než 12 hodin je možné, udělejte si těhotenský test, ten je positivní již 5-7 den po oplodnění, ale předpokládám, že bude negativní. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: